Wat is de cyclus kent mijn hart

Eine Frau spricht mit ihrer Ärztin
De leeftijd bij de eerste periode gevonden heeft invloed op de latere gezondheid van het hart, de onderzoekers in het verenigd koninkrijk herausWas zegt de timing van de eerste periode op de gezondheid van een vrouw? De wilde bij het vinden van Britse onderzoekers in een studie op grote schaal. Hier kunt u zien wat voor een geweldig opgedane inzichten.

De datum van de eerste periode, Menarche genoemd wordt, varieert in jonge meisjes. Onderzoekers aan de Universiteit van Oxford in Engeland wilde weten wat de lange-termijn invloed van de leeftijd bij de eerste menstruatie later op de cardiovasculaire gezondheid van vrouwen.

Om dit te doen, ze beoordeeld de gegevens van ongeveer 1,3 miljoen vrouwen. De deelnemers aan het Onderzoek waren gemiddeld 56 jaar oud en hadden last ver van het hart, beroerte of kanker. In het kader van een grootschalig onderzoek, hadden ze beantwoordden vragen over hun medische geschiedenis, hun gewicht, hun sociaal-economische achtergrond en hun leven. Onder andere dingen, zij aangegeven de tijd van hun eerste periode – gemiddeld werd hij op 13-jarige leeftijd.

De verbinding tussen de eerste menstruatie en vaatziekten

Na elf jaar, de onderzoekers van de deelnemers aan de studie van ziekten, in de tussentijd, als gevolg van verschillende hart-en vaatstelsel-zoals Coronaire hartziekten, beroerte, hoge bloeddruk werd opgenomen in het ziekenhuis of overleden waren onderzocht en vergeleken deze resultaten met de eerder verzamelde gegevens.

Dus, meisjes die hun periode met een leeftijd van 13 jaar te bezitten op het laagste risico op het ontwikkelen van deze voorwaarden. De verder is de leeftijd bij de eerste menstruatie verschilt, hoe hoger het risico van ziekte. De hoogste is, wanneer de eerste periode plaatsvindt op een leeftijd van tien jaar of jonger, of 17 jaar of ouder. Deze vrouwen hebben te lijden van een 27 procent hoger risico op hart-en vaatziekten dan vrouwen die in hun eerste periode van 13 jaar oud. Uw risico op een beroerte is tot 16 procent hoger, en dat uw risico voor hoge bloeddruk-gerelateerde ziekten zal opgenomen worden in het ziekenhuis of te sterven, is gestegen met 20 procent. Het risico voor het begin van de Volwassen vrouwen, respectievelijk nog steeds hoger dan voor de late bloomer.

Externe factoren rekening gehouden

Om de mogelijkheid uit te sluiten dat andere factoren, zoals Overgewicht of Roken, vervormd het resultaat, hebben we verdeeld de deelnemers aan de studie in groepen volgens de Body Mass Index, rokers en niet-rokers, en de onderste, middelste of bovenste sociaal-economische achtergrond, en in de groepen vergeleken. Het bleek dat ongeveer twee vrouwen die had dezelfde Body Mass Index, en beide van hen rookte, had ooit na hun eerste periode is een ander risico van ziekte.

De factoren die van invloed zijn op de timing van de eerste periode nog niet volledig begrepen. Wetenschappers vermoeden echter dat, in gelijke delen genetische aanleg en omgevingsfactoren spelen een rol. Om de invloed van het milieu, de voeding: Terwijl de sterke onder het gewicht en de tekort aan voedingsstoffen, een eind van de periode Gebruik te bevorderen, overgewicht kunnen een vroege Menarche. Anders, het begin van de periode wordt gebracht in een zeer jonge leeftijd, met Overgewicht en obesitas in de volwassenheid, die op zijn beurt verhoogt het risico van vasculaire ziekte.

Vasculaire ziekte preventie

Ouders moeten daarom op een evenwichtige voeding voor hun kinderen aan te moedigen met veel beweging, om te zorgen voor een uitgebalanceerde voedingsstoffen budget en Over – en onder-gewicht te voorkomen. Je moet ook begrijpen hoe de vroege of te late Aanvang van de periode als een waarschuwing voor een verhoogd risico, en uw kind preventieve maatregelen, zoals een hart-gezonde voeding (Link naar boodschappenlijstje voor uw hart), en een actieve levensstijl.

Vrouwen, hun eerste periode, een tijd aanzienlijk vóór of na de 14. Leeftijd had te onderhouden, moet je een verhoogd risico, de hoogte van een hart-gezonde life-style, waar nodig overtollige gewicht te verminderen en regelmatige controles waarnemen.

Hamburg-harburg, 17. December 2014

Geef een reactie