Waarschuwing – bacteriën in blauwe kaas

Blauschimmelkäse
De fabrikant Müller-Moers GmbH & co. KG krijgt de blauwe kaas Grand Maitre zurückDer fabrikant Müller-Moers GmbH & co. KG zal terugkeren naar de blauwe schimmel kaas Grand Maitre. De reden gezondheid op het bestaan van bacteriën die gevonden werden in de kaas.

Volgens de Internet portal Lebensmittelwarnung.de werden aangetroffen in een monster in de blauwe schimmel kaas Grand Maitre E. Coli bacteriën. Deze bacteriën kunnen hebben abdominale pijn, diarree, Misselijkheid, en braken. Getroffen zijn de pakketten met de datum van minimale houdbaarheid 23.12.2015. De fabrikant adviseert tegen de consumptie van deze producten werden verkocht in het hele land.

Wat is E. Coli?

Bacteriën van de stam Escherichia coli aanwezig zijn in lage aantallen in de menselijke darmflora – in deze Vorm zijn ze niet schadelijk. Onder verschillende omstandigheden, die ze kunnen echter leiden tot ziekten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer E. Coli-bacteriën uit de eigen darm naar andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld een verkeerd toilet hygiëne kan leiden tot infecties van de urinewegen.

Sommige E. Coli stammen van bacteriën kan leiden tot infecties in de darm, de sterke diarree. Deze worden vaak overgebracht door besmet drinkwater of voedsel, zoals in het geval van de opgeroepen blauw schimmelkäses mogelijk.

Hamburg-harburg, 5. Oktober

Geef een reactie