Waarom Zwangere vrouwen en kinderen nooit Paracetamol moet

Schwangere nimmt Medikamente
Noorse onderzoekers vonden dat Paracetamol in de zwangerschap, het risico op Astma bij baby ‘ s met 29 procent erhöhtBei klachten in de zwangerschap meer en meer vrouwen resort aan Paracetamol. Dit kan gevaarlijk zijn voor de Baby, alleen weten de minste. De praktijk Vita legt.

De minste vrouwen gaan door de zwangerschap zonder een enkel hoofd-, lidmaten-, nek-, rug pijn of koorts. Als het ongemak kan worden massages, ontspanning technieken of andere alternatieve therapieën vaste, wordt vaak genomen over-the-counter pijnstillers.

Paracetamol De pijn reliever van de keuze in de zwangerschap

De drug van keuze is Paracetamol. Paracetamol is lang beschouwd als de veiligste pijnstiller. Op het gebruik van experts beweren echter, opnieuw en opnieuw. Scandinavische studies hebben al aangetoond dat inname van Paracetamol tijdens de zwangerschap verhoogt het risico voor ADHD met 37 procent. Een andere studie heeft gevonden verbanden tussen het veelvuldig gebruik van Paracetamol in de zwangerschap en autistische symptomen bij het kind. Wetenschappers uit Noorwegen hebben nu ontdekt: een vrouwen tijdens de zwangerschap is Paracetamol, verhoogt ook het risico op Astma van het kind.

Een verband tussen Paracetamol en Astma was al bekend. Tot nu toe was onduidelijk of de toename van het Risico is gebaseerd op de inname van Paracetamol of andere factoren, bijvoorbeeld de ziekte, voor wiens behandeling de drug wordt gebruikt. De noorse studie heeft aangetoond dat Het werkzame bestanddeel is voor het verhoogde risico op Astma verantwoordelijk.

Paracetamol in de zwangerschap verhoogt kans op Astma

Voor hun analyse, het Team van Maria Magnus werd onderzocht door de noorse Public Health Institute in Oslo 114.500 kinderen en moeders. Het resultaat: Het risico van Astma is onder kinderen van wie de moeders had genomen van Paracetamol tijdens de zwangerschap, op de leeftijd van drie tot zeven jaar, een stijging van 29%. Het speelde geen rol, want wat zijn de symptomen van Paracetamol werd toegepast. De wetenschappers waren in staat om te bewijzen dat 5,7 procent van de kinderen Astma op de leeftijd van drie jaar en 5,1 procent van de kinderen op de leeftijd van zeven jaar.

De studie, gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology, ook maakt het duidelijk: Zelfs als baby ‘ s worden behandeld in de eerste zes maanden met Paracetamol verhoogt het risico op Astma.

Drugs in de zwangerschap

De nauwe verbinding tussen een zwangere vrouw en haar ongeboren kind op het gebied van medicatie kan gevaarlijk zijn, want alle drugs de Baby bereiken. Om geen enkel risico, daarom, Orgel misvormingen, ontwikkelings – en om te voorkomen dat storingen – is een principe, dus in het bijzonder: geneesmiddelen worden alleen gebruikt als het echt nodig is, en andere maatregelen niet verlicht het ongemak. In andere woorden: Maximale zekerheid, die niet genoegen met alles, en de arts uitdrukkelijk is toegestaan. Dit geldt ook voor voedingssupplementen, worden genomen in het kader van zelf-medicatie voor het behoud van de gezondheid: voor multi-vitamine preparaten (Vitamine A misvormingen kan produceren), als een herstellende en preventieve agent.

Aan de andere kant: Als een afhankelijk is van medicamenteuze behandeling (bijvoorbeeld omdat ze diabetes), dus dit kan niet recht blijven ook in het belang van het kind, als het anders zou zijn gezet door de ziekte van haar moeder. In dergelijke gevallen, de arts hiermee selecteert u een geneesmiddel waarvoor geen risico voor de ontwikkeling van het kind is aangetoond.

Hamburg-harburg, 11. Februari

Geef een reactie