Waarom werd geheim gehouden uit dit onderzoek?

Butter
Een recente studie annuleert de waarschuwing, bijvoorbeeld in de Boter opgenomen verzadigde vetten schadelijk zijn voor de gezondheid van het hart. Het onderzoek werd voor decennia niet vrijgegeven boter is slecht voor het hart, plantaardige olie beschermt het – deze wijsheid verkondigd door artsen over de hele wereld voor jaren. Maar een lange tijd niet gepubliceerde studie is nu in vraag.

Het resultaat van een studie uit de jaren 1960 en 1970, onze lang gevestigde beeld van het effect van plantaardige en dierlijke vetten op de gezondheid van het hoofd. Daarom is een dieet beschermt rijk aan plantaardige vetten met onverzadigde vetzuren zijn niet van hart-en vaatziekten, integendeel, ze worden zelfs groter het risico van voortijdig overlijden.

Wat is het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren?

Alle vetten bevatten zowel verzadigde als onverzadigde vetzuren (onderdelen van vet), maar in verschillende verhoudingen. Het verschil tussen deze twee soorten is in hun moleculaire structuur: De afzonderlijke atomen van de vetzuren zijn plaats gehouden door een paar van Elektronen. Twee paren van elektronen op te treden als een link, dan is er sprake van een dubbele binding. Onverzadigde vetzuren zijn voorzien van ten minste één dubbele binding. De zogenaamde meervoudig onverzadigde vetzuren hebben twee of meer dubbele bindingen. Onverzadigde vetzuren zijn vetten, vooral in plant – en vis bevatten vet, verzadigde vetzuren in dierlijke vetten, behalve voor kip en vis.

Eerste twijfels bestonden al

Tot voor kort werd beschouwd als: Terwijl onverzadigde vetzuren kan helpen een hartaanval of beroerte te voorkomen, verzadigde vetzuren, het schadelijke LDL cholesterol in het bloed laten stijgen en vergroot het risico voor hart-en vaatziekten. Artsen spreken van de Vet-hypothese.

Maar een canadese analyse van 73 studies, onlangs opgeleverd de eerste twijfel aan deze Hypothese: ze toonden aan dat verzadigde vetzuren mag niet verhogen van het risico van overlijden door een hart-en vaatziekten, de kans op hart-en vaatziekten, een beroerte of een type-II-Diabetes.

Voor decennia, niet De Minnesota Coronaire Experiment gepubliceerd:

De nu gepubliceerde studie brengt de Lipide-hypothese nog meer geschokt. De Minnesota Coronaire Experiment werd gelanceerd in 1968. Het doel van het onderzoek was te achterhalen of de vervanging van verzadigd vet door plantaardige Oliën helpt om op een hartaanval, beroerte en vroegtijdige sterfte voorkomen.

Onderwerpen waren de bewoners van verpleeghuizen en psychiatrische ziekenhuizen, die had toegezegd om deel te nemen aan het onderzoek mee eens. De onderzoekers zijn verdeeld in twee groepen: de ene groep, de inname van verzadigde vetzuren in vergelijking tot de vorige voeding is verminderd met 50 procent en de consumptie van plantaardige oliën (vooral graan olie) door meer dan 280 procent. De controle groep kreeg een dieet met een aanzienlijk hoger aandeel van verzadigd vet en een lager percentage onverzadigde vetzuren.

De wetenschappers vergezeld van 2,355 proefpersonen kregen ten minste één jaar van de opgegeven dieet, gemiddeld voor drie jaar. In regelmatige intervallen u bepaald uw cholesterolgehalte. In 149 onderwerpen overleed tijdens de onderzoeksperiode, de medische autopsies.

Na de resultaten van de studie waren gebleven, al tientallen jaren, niet gepubliceerd en geëvalueerd binnen een Team van UNC School of Medicine in North Carolina en de Nationale Instituten van Gezondheid in Maryland de gegevens opnieuw in.

Uit de analyse blijkt: in feite, het cholesterolgehalte van de deelnemers viel in de plantaardige vet-groep dan in de controle groep – in de mate dat het resultaat was zoals verwacht. Echter, in tegenstelling tot de voorafgaande aanvaarding van de lager cholesterolgehalte niet leidt tot een lager risico om te sterven een vroege dood. Integendeel, Onder de onderwerpen die waren aan het begin van de studie dan 65 jaar, waren er in de groep van planten vet meer sterfgevallen dan in de controle groep.

De autopsies ondertekend ook een duidelijk beeld: In de plantaardige vet van de groep er was 41% van de overledene instructies op ten minste één myocardinfarct, in de controle groep, waren er maar 22 procent. Het dichtslibben van de slagaders (een risicofactor voor hart-en vaatziekten) werden in twee groepen met dezelfde frequentie en intensiteit.

Na de evaluatie van de Minnesota Coronaire experiment, vergeleken de onderzoekers van Christopher E. Ramsden en Daisy Zamora, de gegevens die verkregen zijn met die van vier andere studies, waarin verzadigde vetten vervangen door plantaardige oliën. Ook in deze meta-analyse, de onderzoekers vonden geen bewijs dat de voordelen van zo ‘ n Dieet in relatie tot de gezondheid van het hart en het risico van de dood. Waarom is de studie Directeur van de Minnesota Coronaire experiment publiceerden hun bevindingen nooit, wordt niet verduidelijkt. Experts raden een verbinding met de Lipide-hypothese, het spreken van de resultaten.

Open vragen blijven

Het blijft ook onduidelijk hoe de verschillende vetzuren hebben een impact precies op het hart en het hele organisme. In de studie, vooral Getreideöle werden gebruikt, die bevatten veel Omega-6 vetzuren. De dagelijkse behoefte van deze meervoudig onverzadigde vetzuren, 10 gram is al snel te Veel van de vorming van Pro-inflammatoire favoriete stoffen, was al bekend. Hoe het Experiment zou blijken, had ik de onderwerpen, bijvoorbeeld, een Omega-9-vetzuren-rijk dieet, blijft open. Deze onverzadigde vetzuren kunnen worden gevonden, bijvoorbeeld in olijfolie en zijn geschikt voor dagelijks gebruik beter dan Omega-6 vetzuren. Onverzadigde vetzuren mag niet worden beschouwd op basis van dit onderzoek, daarom ongezond – het biedt een verdere indicatie dat verzadigde vetzuren zijn minder schadelijk dan oorspronkelijk aangenomen.

Hamburg-harburg, 13

Geef een reactie