Waarom vrouwen hebben meer slaap

Ein Paar liegt im Bett und schläft
Volgens het Britse onderzoek vrouwen hebben gemiddeld 20 minuten meer slaap per nacht dan MännerEs is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen hebben meer slaap dan mannen. De reden hiervoor is dat uw brein werkt complexer.

Nu kunnen vrouwen draaien in de ochtend, in eer en geweten, weer in bed, en met de steun van de wetenschap: de resultaten van het onderzoek van de Loughborough University Sleep Research centre in Engeland, waarin staat dat vrouwen moeten slapen gemiddeld 20 minuten per nacht langer dan mannen.

De reden, vanuit het oogpunt van de onderzoeker: vrouwen hebben meer complexe hersenen, het werk is meer complex dan bij mannen – en dus een langere hersteltijd nodig. De hersenen van vrouwen zijn vast anders … dat is de reden waarom uw behoefte aan slaap is licht gestegen, legt Prof. dr. Jim Horne, Directeur van het research center: vrouwen hebben de neiging om meerdere taken – je bent flexibel en doen meerdere dingen tegelijk en moet u het gebruik van een groter deel van hun hersenen dan mannen.

Gebrek aan slaap is bij vrouwen meer ernstige gevolgen

Vrouwen krijgen te weinig slaap, volgens Prof. Horne nog meer op je humeur en op je gezondheid: Voor vrouwen, gebrek aan slaap, samen met een hoge mate van psychologische stress en meer gevoelens van vijandigheid, depressie en Woede. Bij mannen, die gevoelens komen niet met hetzelfde gebrek aan slaap.

Artsen raden een slaap duur van zeven tot acht uur slaap per nacht, echter, kunnen verschillen voor de individuele slaap nodig heeft van persoon tot persoon.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 16. Maart

Geef een reactie