Waarom Seks maakt ons vruchtbaar

Meer frequente geslachtsgemeenschap het immuunsysteem tijdens de zwangerschap – een recente studie van Amerikaanse wetenschappers toont. Jouw advies voor koppels die willen kinderen: vaak Seks hebben – niet alleen in de vruchtbare dagen.

Artsen observeren voor bepaalde tijd die regelmatig Seks verhoogt ook buiten de vruchtbare dagen in de vrouwelijke cyclus, de kans op een zwangerschap. Waarom is de wetenschap zo ver, echter, is niet duidelijk.

Een team van onderzoekers van de Universiteit van Indiana, het antwoord op dit raadsel beheerd, nu in een nieuwe studie, de twee resultaten van het onderzoek werden afzonderlijk gepubliceerd in Science journals Fertility and Sterility en Fysiologie en Gedrag.

Het immuun systeem is geprogrammeerd door regelmatig Seks hebben

De wetenschappers geëvalueerd gegevens van 30 gezonde vrouwen – van deze 14 seksueel actief waren, 16 onthield. De onderzoekers analyseerden de frequentie waarmee specifieke T-helper-cellen (afweercellen) en antilichamen in het bloed van de proefpersoon is opgetreden aan de binnenkant.

In het geval van de T-helper cellen, ze geïnteresseerd zichzelf speciaal voor type-1 en type-2-helper cellen. Type-1-helper cellen hebben de taak van de verdediging van het organisme tegen bedreigingen van buitenaf. Type 2-de helper cellen helpen het lichaam om de voorwaarden te accepteren en voorwaarden van een zwangerschap, zou hij het interpreteren van het normaal als een bedreiging, bijvoorbeeld, sperma of Embryo.

Antilichamen veranderen met de fasen van de Cyclus

In de analyse van het antilichaam het belang van de onderzoekers was de zogenaamde Immunoglobuline A en Immunoglobuline G. Immunoglobuline A kan remmen de sperma stroom, en de Algemene vruchtbaarheid. Immunoglobuline G bestrijding van ziekteverwekkers, zonder invloed op de vruchtbaarheid.

Uit de analyses blijkt dat seksueel actieve vrouwen waren in de luteale fase van de cyclus – de Fase na de eisprong – meer-type-2-helper cellen. In deze cyclus sectie, in het geval van een zwangerschap, de implantatie van de bevruchte eicel in de baarmoeder, dus het is van cruciaal belang, ongeacht of het immuunsysteem te accepteren onder de indringer of niet.

Het Niveau van type-1-helper cellen steeg in deze vrouwen in de folliculaire fase – de eerste Fase van de cyclus waarin het endometrium wordt afgeworpen (Menstruatie), omdat er geen zwangerschap is vastgesteld.

Ook het Optreden van de twee antilichamen veranderd met de seksueel actieve vrouwen in de loop van de cyclus. Terwijl de Immunoglobuline-G-stijging in Niveau in de luteale fase, de folliculaire fase op een hoger Immunoglobuline A niveaus.

Seks maakt ons vruchtbaar!

In de groep van abstinent vrouwen, er is geen gevoegde van deze wijzigingen. Deze processen blijkt dat, volgens de Directeur van studies suggereren dat frequente geslachtsgemeenschap te bereiden op het immuunsysteem voor de zwangerschap. En dit niet alleen werkt, als u zijn bijzonder vruchtbaar.

Studieleider Tierneey Lorenz: Het vrouwelijke lichaam heeft om te sturen duidelijk van een lastig Dilemma. Om zich te beschermen, moet het lichaam beschermen tegen vijandige indringers. Maar wanneer geldt deze regel voor sperma en een foetus, een zwangerschap niet kan optreden. Het Immuunsysteem veranderingen die optreden in het geval van (seksueel actieve) vrouwen, kan een reactie voor dit probleem.

Hamburg-harburg, 7. Oktober

Geef een reactie