Waarom lijden meer en meer kinderen naar depressie?

Ein trauriges Kind
Twee tot vier procent van de basisschoolleerlingen doen, volgens schattingen van deskundigen, meer depressieve fasen door het aantal van depressie bij kinderen en adolescenten toeneemt, het melden bij een psychiater. Maar waar het vandaan komt en hoe depressie manifesteren bij kinderen?

Morgen het Congres van de duitse vereniging voor kinder-en jeugdpsychiatrie, psychosomatiek en psychotherapie (DGKJP) begint in München. Voor deze gelegenheid, het hoofd van het Congres, Gerd Schulte-Körne van de kliniek voor kinder-en jeugdpsychiatrie van de Universiteit van München, is de stijging in het aantal van depressie bij kinderen en adolescenten. Bij 14 procent van de jongeren depressieve fasen van een aantal weken of maanden optreden, in het geval van elementaire studenten, er zijn minstens twee tot vier procent.

Wat zijn de symptomen van depressie bij kinderen?

Als een kind zich terugtrekt, constant moe, verslagen, verdrietig of agressieve handelingen, kan dat een signaal zijn het begin van een depressieve Fase. Ook lichamelijke klachten zoals buikpijn zijn met alle mogelijke tekenen. Al deze symptomen, maar in ieder geval een specialist onderzocht om de diagnose te bevestigen.

Wat maakt kinderen depressief?

Als oorzaken voor depressie bij kinderen deskundigen op te roepen onder andere buitensporige eisen en pesten op school en in de sociale netwerken, van de bijna 30 procent van de studenten worden beïnvloed. De uren en uren van gebruik van het Internet leidt er vaak naast onnatuurlijke slaap-waak ritme en beweging en het ontbreken van licht.

Naast ervaren trauma ‘ s daarnaast is de duur van een conflict of scheiding van de ouders doorslaggevend kan zijn. Ook kinderen van depressieve ouders zijn een risicogroep. Ongeveer de helft van de kinderen van de Getroffen ziek totdat je 21. De leeftijd van zichzelf aan een psychische stoornis. De moeilijke Situatie is naast de genetische predispositie thuis een rol. De nakomelingen lijdt onder een gebrek aan aandacht voor het geschil en de beklemmende sfeer in het huis. Veel kinderen voelen zich ook voor het lijden van hun ouders en proberen constant hun ouders op te vrolijken. Als dat niet lukt, voel je dit als uw persoonlijk falen.

Wat is de status van het onderzoek?

Diverse projecten zijn op dit moment met de behandeling en preventieve methoden voor depressie bij kinderen – met inbegrip van studies van het Charité-ziekenhuis in Berlijn en de Ludwig-Maximilians-Universiteit München. Maar tot nu toe zijn er slechts een paar studies afgerond op het onderwerp. Een van de redenen voor de grote Stilte is, volgens expert beoordelingen, het onderwerp van depressie omringt tot de dag van vandaag – dus sommige wetenschappers hebben, in weerwil van het grote aantal gegevens moeilijkheden, de deelnemers voor hun onderzoeksprojecten.

Hamburg-harburg, 3. Maart

Geef een reactie