Waarom je zou moeten slapen in

Ein Paar liegt im Bett und schläft
Wie maakt in het weekend, gebrek aan slaap en de werkweek, vermindert het risico van Diabetes – een recente AMERIKAANSE studie hinGute nieuws voor alle lange slapers: slapen in het weekend is gezond – als je een week van te weinig slaap. Specifiek, is het Extra Gedeelte van de slaap wordt gebruikt om het risico van Diabetes.

Eindelijk slapen, voor veel, op dit Moment is de Mooiste in het weekend. Want het is de gelegenheid, tijdens de werkweek gecumuleerde slaap tekort.

In hun huidige studie -, slaap-onderzoekers van de Universiteit van Chicago zijn omgegaan met de vraag of dit slaapritme (weinig slaap tijdens de week, veel is in het weekend) gezond. In dit te doen, u geïnteresseerd in het bijzonder hoe het invloed heeft op het risico van Diabetes. Omdat tal van studies hebben al gewezen op het feit dat een tekort aan slaap verhoogt de kans op Diabetes en de bloedsuiker-waarden bij mensen met diabetes is verslechterd. Maar tot nu toe was niet duidelijk of catch-up slapen verlaagd in het weekend, dit risico.

Het onderzoeksteam, geleid door Josiane Broussard waargenomen 19 gezonde mannelijke proefpersonen in het slaaplaboratorium. In het eerste deel van het experiment, de mannen konden slapen voor vier nachten op een rij, elk 8,5 uur. In het tweede deel, slechts 4,5 uur slaap werden weer toegestaan in vier opeenvolgende nachten. Vervolgens mochten ze voor twee nachten, slapen in de nachten, zij sliep een gemiddelde van 9,7 uur.

Tests voor de bepaling van de Diabetes risico

In alle van de deelnemers aan de studie, de onderzoekers periodiek onderzocht de zogenaamde insuline gevoeligheid – dit vertelt ons hoe sterk het lichaam reageert op Insuline. Het hormoon is verantwoordelijk voor om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Het bindt zich aan het oppervlak van de cellen van het lichaam, en zorgt ervoor dat je de suiker uit het bloed worden gefilterd en worden gebruikt als brandstof op te slaan. Dus, het voorkomt dat de bloedsuikerspiegel stijgt te hoog. In het geval van een slechte gevoeligheid voor insuline, de werking van insuline wordt gedempt en het wordt gefilterd minder suiker uit het bloed, het bloed glucose niveau blijft verhoogd.

Daarnaast zijn de onderzoekers uitgevoerd zogenaamde glucose tolerantie test met de onderwerpen – deze informatie over het risico van Diabetes. De Patiënt drinkt een glucose-oplossing. De arts neemt hem in de voorkant van het Drankje als een en twee uur na het bloed te bepalen zijn bloedsuiker waarde. De waarde van die groter is dan in de vasten staat en twee uur na het Drinken van bepaalde grenzen, het risico op diabetes verhoogt of er is een vermoeden van een bestaande Diabetes.

Slaapgebrek verergert de test resultaten

De analyse toonde aan dat Na vier nachten met weinig slaap de gevoeligheid voor insuline van de proefpersonen daalde met 23 procent en de bezuinigingen door 16 procent slechter in glucose tolerantie test. Na twee keer Slapen beide waarden weer normaal weer.

Studie auteur Dr. Ezra Tasali: De metabole respons op deze extra slaap was erg interessant en bemoedigend. Dit toont aan dat jonge, gezonde mensen die niet in de werkweek van tijd tot tijd, genoeg slaap, kan verminderen uw risico op Diabetes, als u bij slapen in het weekend.

Echter, de studie heeft ook zwakke punten, benadrukken de wetenschappers: zij bestaat uit slechts een zeer kleine groep Proefpersonen, en weerspiegeld slechts een periode van één week. Daarnaast zijn de deelnemers kregen tijdens de duur van de studie, een bepaald dieet, terwijl mensen met een chronisch gebrek aan slaap meestal, vooral vet en suiker eten-rijk, wat is het verhoogde risico op Diabetes, bovendien.

U kunt bij slapen?

Gemiste slaap kun je niet inhalen – dit is een van de oude medische wijsheid, die veel weten. Helemaal niet waar – niet alleen in het geval van Diabetes, maar ook in het Algemeen! Dit werd ontdekt door de Amerikaanse psychologen al in 2011 in een grote studie. Slapen tijdens brengt nogal wat voor onze gezondheid.

Om gezond en fit te blijven, het lichaam moet 7-8 uur slaap. Maar wat helpt als je een laag van een dienst of een soortgelijke? U kunt vullen met zijn energie Tanks weer? Om uit te vinden, hebben de onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania 159 deelnemers eerste zeven nachten van slechts vier uur slaap. Het resultaat: onoplettendheid, gebrek aan concentratie, nervositeit, trage reacties en een verhoogde bloeddruk.

Voor het herstel van de slaap, de deelnemers werden verdeeld in verschillende groepen. De groepen mochten slapen voor een nacht tussen de nul en tien uur. Het resultaat: De deelnemers die sliep voor tien uur, had bijna dezelfde energie als voor de Test. Na twee nachten met tien uur, waren ze volledig hersteld! Geruststellend, als je het niet krijgen door zijn werk of andere omstandigheden af en toe, net genoeg slaap.

Slaap: een uur brengt wat

In de gedrags-tests en lichamelijk onderzoek van de deelnemers, vonden de onderzoekers echter op dat u in Overeenstemming met de voorgeschreven gebrek aan slaap, een extra uur al gebracht wat slaap voor de geest en het lichaam. Voorbeeld voor ons dagelijks leven: Wij zijn meer alert als we om zes uur in plaats van meerdere nachten, alleen sliep vijf uur.

Nog beter met frisse lucht

De onderzoekers vonden ook dat sommige ondersteunt het Gezonde effect van de Nachschlafens: het is de directe toevoer van zuurstof. Zeggen: Als je tijd hebt en in het weekend echt leuk nachtrust, is het raadzaam om meteen een beetje lopen (bijv. met de hond!) te maken voor het Ontbijt. Of gewoon het raam open, breed en te doen gymnastiek in het midden van de frisse lucht en enkele rek-en strekoefeningen. Dit verhoogt het positieve effect van hun catch-up slapen.

Geef een reactie