Waarom doen kinderen luisteren naar de OP de muziek moet worden

Ein Junge liegt mit Gipsbein im Bett uns hört Musik
Muziek en luisterboeken kan helpen bij het verlichten van een chirurgische pijn bij kinderen – dit blijkt uit een recente AMERIKAANSE studie van de muziek brengt de stemming, maar ze kunnen ook de pijn verlichten? De onderzochte Amerikaanse onderzoekers nu. Hier kun je vinden wat verrassende inzichten die je hebt opgedaan.

Opioïden, pijnstillers meestal toegediend na de operatie, kunnen de kinderen veroorzaken van de luchtwegen. De led eerder, dat de kleine patiënt kreeg na de procedure voor een lage dosis pijnstiller en ernstige pijn.

Wetenschappers van de Northwestern University in Chicago, zocht over de voor een Alternatief voor de conventionele pijnstillers. In hun huidige studie, ze willen weten, of het nu muziek en luisterboeken postoperatieve pijn bij kinderen te verlichten. Om dit te doen, ze verdeeld 60 kinderen tussen de negen en de leeftijd van 14 jaar die een chirurgische procedure, in groepen van drie. Na de OPERATIE evalueerde ze de ervaring van pijn van de kleine vakken.

Muziek als een pijnstiller

Vervolgens worden de kinderen in de groep voor 30 minuten muziek die ze had gekozen, en de deelnemers van de groep luisterde naar zelf-geselecteerde audio-boeken geluisterd. De kinderen in de derde groep luisterde naar niets – ze moesten verbergen voor de hoofdtelefoon, de geluiden van de buitenwereld. Na dat, de pijn van alle onderwerpen werden weer opnieuw geëvalueerd.

Het resultaat: alle kinderen, die had geluisterd naar muziek of audio boeken, was verminderde de pijn aanzienlijk. In het geval van de kinderen, die niets had gehoord, had de pijn niveau is niet veranderd.

De Directeur van studies op het verklaren van het effect van afleiding, die muziek brengt – wanneer de hersenen is gericht op iets anders, is ervaren minder pijn. Zij adviseren de ouders om een favoriete muziek of luisterboeken van hun kinderen naar het ziekenhuis. In het geval van ambulante activiteiten, de muzikale pijn therapie is geschikt voor de herstelperiode thuis.

Hamburg-harburg, 12. Januari

Geef een reactie