Voedsel vergiftiging

Voedselvergiftiging is een gastro-intestinale ziekte die optreedt als gevolg van de consumptie van giftige, verontreinigde of bacterially besmet voedsel. Symptomen van voedselvergiftiging zijn Misselijkheid, braken, koorts, krampen, diarree en buikpijn.

Wat is voedselvergiftiging?

De term voedselvergiftiging geeft ziekten in het maag-darmkanaal die veroorzaakt wordt door de consumptie van giftige, verontreinigde of bacterially besmet voedsel en gerechten. Voedsel vergiftiging optreden in de zomermaanden, vaak vanwege de toename in de buiten temperatuur versnelt de verspreiding van de betreffende ziektekiemen. Daarnaast is de koeling ketens in deze tijd, vaak onderbroken, bijvoorbeeld door het Vervoer van voedsel in een hete auto na het winkelen in de supermarkt. Eiwit-rijk voedsel zoals vlees, vis of zuivel en ei-producten zijn bijzonder gevoelig voor kolonisatie door bacteriën, want ze geven een uitstekende voedingsbodem

Lebensmittelvergiftung durch Fleisch

Mett is een van de bederfelijke levensmiddelen en kan worden gekoeld, bijvoorbeeld, onvoldoende voedsel vergiftiging veroorzaken

Verschillende soorten voedsel vergiftiging

In principe is de vergiftiging van het voedsel als gevolg van de aard van de onderliggende vergiftiging van verschillende vormen verschillen. Voedsel vergiftiging door voedsel vergiftiging gaat terug naar toxinen gevormd door bacteriën in het voedsel zelf. De bacteriën van de bevolking terug gaat hier bijvoorbeeld om het gebrek aan hygiëne in de keuken of in de voorbereiding in het Algemeen. Onder de bacteriën die kunnen leiden tot voedsel vergiftiging, Staphylococcus aureus, Clostridium botulinum, Bacillus cereus en schimmels. Als gevolg van de toegenomen concentratie gif, de eerste symptomen optreden kort na de consumptie van het levensmiddel.

In tegenstelling, een voedsel-vergiftiging veroorzaakt door een voedselinfectie door de ziekteverwekkers zelf. U gebruikt voor voedsel of voor dranken als een middel van vervoer te krijgen naar het lichaam van de Betrokken persoon. Er zij in het bezit te nemen, te vermenigvuldigen en de oorzaak van de ziekte typische symptomen. Bijvoorbeeld bacteriën van het genus Salmonella in voedsel kan leiden tot infecties, staat bekend als Salmonellose. Hier, een gering aantal bacteriën is voldoende om de ziekte te activeren.

In het geval van een voedselvergiftiging door een zogenaamde Toxi-infectie ziekte Getroffen om ziekteverwekkers, zoals, bijvoorbeeld, Enteritis-Salmonella via de consumptie van voedsel of het Drinken van besmet dranken. De bacteriën vermenigvuldigen zich in het lichaam en is vooral gebaseerd op de giftige stoffen die leiden tot voedselvergiftiging en hun symptomen.

Naast bacteriële toxines, een verdere trigger voor voedselvergiftiging worden beschouwd als

  • Schimmel toxines, zoals, bijvoorbeeld, Muscarine of Amatoxin
  • Schimmel toxines, met inbegrip van Aflatoxine en ergot alkaloïden
  • Plant giftige stoffen, zoals atropine of scopolamine
  • Metalen of metaalverbindingen zoals arseen, lood en zink
  • De giftige stoffen uit vis en schaal-en schelpdieren, bijvoorbeeld, Tetrodotoxine

Symptomen van voedselvergiftiging

De typische symptomen van voedselvergiftiging zijn Misselijkheid, braken, diarree, buikkrampen, koorts, rillingen, pijnlijke ontlasting of urine-urgentie. Vanwege het grote aantal en de diversiteit van de triggers, andere symptomen zijn toegevoegd aan de betreffende voedselvergiftiging kenmerk. Dus vergiftiging kan verlamming veroorzaakt door het botulinum toxine van de bacterie Clostridium botulinum in de loop van de ziekte aan de Spieren, een verlies van de gezichtsscherpte, en de stem-of slikproblemen aandoeningen.

Diagnose Voedselvergiftiging

In het geval van een voedselvergiftiging, de arts stelt de diagnose wordt meestal gebaseerd op een diepgaand onderzoek van de Betrokken persoon om te consumeren voedsel en dranken. In combinatie met de voorkomende symptomen voor u duidelijk bewijs van de specifieke oorzaak. De laboratorium-diagnostiek detectie gebeurt normaal gesproken alleen op een specifieke verdenking, omdat een groot aantal mogelijke oorzaken is van de vraag.

Wat is de behandeling voor een voedselvergiftiging?

In het geval van een eenvoudige voedselvergiftiging, de behandeling is gericht op de vocht-en elektrolyten verliezen als gevolg van diarree en braken. Het is daarom belangrijk om voldoende elektrolyt-bevattende dranken (zoals gebotteld water, eventueel met een elektrolyt poeder uit de apotheek). Bovendien, de patiënt moet licht verteerbaar voedsel, zoals Zwieback, zout bars, of wit brood om te eten, te regenereren van het darmslijmvlies en activeert de darmwerking. Braken en diarree kunnen voorkomen worden na een zorgvuldige afweging door de huisarts door middel van drugs, als beide zijn reacties op stoffen in de uitscheiding van gifstoffen uit het lichaam te bevorderen.

Mädchen wäscht Geschirr

Voedselvergiftiging kan worden voorkomen door bepaalde regels van de hygiëne in en rond de keuken en het koken worden waargenomen

Soms is het gebruik van antibiotica is noodzakelijk

Onder bepaalde omstandigheden kan worden in het geval van een voedselvergiftiging, het gebruik van antibiotica noodzakelijk is, maar alleen in ernstige gevallen, zoals, bijvoorbeeld, als gevolg van Salmonella of Listeria-infecties. De laboratorium-diagnostiek detectie van pathogenen is een voorwaarde voor de therapie. Zeer sterke gifstoffen zoals het botulinum toxine om de administratie van een Antidotum (tegengif) is noodzakelijk om te voorkomen dat een levensbedreigende cursus. Daarnaast moeten patiënten worden verzorgd op de intensive care en gecontroleerd.

Voedselvergiftiging voorkomen

Voedselvergiftiging kan worden voorkomen door bepaalde regels van de hygiëne in en rond de keuken, maar ook bij het koken kan worden waargenomen. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste voorzichtig met de verschillende voedingsmiddelen.

Geef een reactie