Vitamine D tekort symptomen in eerste instantie onopvallend

Een lichte Vitamine D-tekort in de meerderheid van de gevallen helemaal geen symptomen. Het is alleen wanneer hij is serieus, en over een lange tijd interval, is het eerst en vooral om Algemene klachten, zoals duizeligheid, Misselijkheid en diarree. Om dit te doen, diffuse pijn in de botten, krampen, en een tintelend gevoel in de vingers en tenen kan optreden.

Vitamine-D-tekort-symptomen duidelijk

Een ernstig gebrek aan Vitamine D leidt na verloop van tijd aan dat van het bot, een verhoogde concentratie calcium en fosfaat zijn uitgebracht. Op deze manier is er een ontkalking van de botten, de zogenaamde osteomalacie. Bij kinderen met deze ziekte is onder de naam van rachitis is bekend en leidt tot ernstige stoornissen van de groei van botten en permanente vervorming van het skelet. Een andere Vitamine-D-tekort-Symptoom kan zwakte in volwassen spier, waardoor het gevaar voor valt en dus botbreuken, bijvoorbeeld femurhals fracturen. Vooral in de hogere leeftijdsgroepen een Vitamine-D-tekort ook aan de ontwikkeling van osteoporose.

Vitamin-D-Mangel-Symptom Knochenschwund

Een Vitamine D-tekort Symptoom kan zwakte in volwassen spier. Je neemt het risico voor valt en dus breuken

Vitamine-D-tekort-symptomen en effecten

De huidige resultaten van het medisch onderzoek tonen een Associatie tussen Vitamine-D-tekort-symptomen en andere ziekten. Zo kan optreden als gevolg van een Vitamine D-tekort in ernstige gevallen, een schade aan de nieren. Daarnaast is er een lange termijn een lage Vitamine D-niveaus is van ziekten in het bloed, blijkbaar in verband met het risico voor chronische hart-en vaatziekten en bepaalde kanker. Een bewijs voor deze verbinding is echter nog niet gegeven.

Geef een reactie