Vier jaar, dronk een Christen, tot het punt van bewusteloosheid

Floristik als Suchttherapie
Christelijke strijd weer tot leven: Tijdens de therapie, de alcohol maakt de zieke jonge vrouw een stage bij de Bloemist het aantal is alarmerend: meer dan 500 000 jonge mensen in Duitsland zijn alcohol ziek. Meer en meer meisjes zijn. Als een Christen, die moet nu helpen een therapie.

Ze ziet eruit als een normale, mooie Tiener meisje: Lang donker haar, grote bruine ogen, met zorgvuldig in lagen mascara. Strakke Jeans, een goed figuur. Haar Glimlach is een beetje verlegen, de look een beetje moeilijker dan andere meisjes van haar leeftijd. Maar normaal is een beetje in je leven hoe dan ook: Christin* is de patiënt op de Teen Spirit Island, een therapie station in Hannover met 12 plaatsen voor verslaafden, kinderen en jongeren onder de leeftijd van 18 jaar.

Het is niet zomaar een instelling. Iedereen die hier komt, is sterk afhankelijk zijn van alcohol, kan niet een normaal leven te leiden. De therapie is voor patiënten uit heel Duitsland de laatste Kans. Zelfs voor een Christen.

Wanneer ze aankomt voordat elf maanden, weegt slechts 45 kilo op 1,65 m: ik at bijna niets. Christian drinkt. Uw dagelijkse dosis: Een krat bier en een fles wodka, Stroh 80, 80% Rum schnaps! Daarnaast neem je Xtc-pillen, het Roken van Cannabis.

Voor de eerste Keer geproefd van alcohol op de leeftijd van elf: Mijn moeder is italiaanse, voor de lunch, er was vaak wijn. Voor mij, wanneer het wordt gemengd met water. Ik dronk die bijna als limonade. Christian dronk bewusteloosheid. Een natuurlijke afkeer van alcohol smaak, je nooit.

Ik wilde horen, dus ik begon ook te

De puberteit begint voor u met de typisch: ik vond mezelf lelijk. In het bijzonder, plaagt ze: Op de school, de meisjes gingen de strijd met elkaar voortdurend, wie zijn de Mooiste. U wilt om eruit te komen van de wedstrijd, de andere Kliek. Er kleren doen er niet toe – maar om te drinken. Ik wilde om cool te zijn als hen. Dat is de reden waarom ik begonnen ben.

En in hoeveelheden die stijgt zeer snel. Op 12, ze leegt de eerste helft een fles wodka: Op het stadhuis plein, met twee vrienden. Daar ontmoetten we elke dag na school. Maar als de kinderen op school komen om zo veel harde alcohol op een dagelijkse basis? De Oudere gekocht. Of je hebt gestolen.

U kunt worden van het Drinken van afhankelijk, niet geïnteresseerd zijn in Christian. Hoe moet een twaalf jaar oud is, omdat zelfs de betekenis van Verslaving? Er was niemand die zei, waarschuwt ze. Niemand weet hoe diep het is. Op 13, ze heeft een typische alcoholische symptomen, in de ochtend, wankel, Hyper-nerveus. Kijk voor hulp? Waar! In de Kliek, het is allemaal zo. Christin ontwikkelde een drinker-Tricks: Voordat de school vulde ik de Jack Daniel ‘sWhiskey in een Tetra-Pack, zet deze op het Bureau, een dronk in de lessen. De leraar dacht dat het sap …

De ouders zogenaamd wilt hebben iets gemerkt van de Verslaving

Ook hun ouders zullen worden misleid. Of je wil het niet weten, het zo precies? U kunt de geur van de alcohol, de glazige ogen. Christian: je zelden tijd voor mij had. De vader, een fabrieksarbeider, drinkt regelmatig. De moeder overlijdt in het begin van 2005 van een hersentumor. Christin: ik dronk gevoelloos voor mijn pijn.

En de school? Omdat ik niet meer. Een vriend maakt zich zorgen over haar ziekte certificaten van de arts. Hoe kon hij bereiken, ik weet het niet. Na een jaar, de autoriteit stuurt een waarschuwing naar het huis: uw dochter naar school gaat. De vader moet betalen 200 Euro boete. Hij heeft gemerkt dat Christian ‘ s drinken. Maar hij is duidelijk overdonderd: Moet u altijd het zwarte spul? vraagt hij hulpeloos. Ik vind het niet mooi. Niet dat je het drinken zo veel. Soms is hij klaagt, soms vraagt hij u om te drinken minder. Hij dringt niet door tot haar. Christian blokken: ik hing een briefje op mijn deur. Ik ben niet in de stemming van een school, hoeft u niet nodig om me Wakker te maken. Ze is aan het slapen, tot de vader gaat om te werken in ploegendienst. Dan ga je om te Drinken. Ik heb de zak geld van tante, oma, mijn vader gleed me 50 euro, ik kon het zich veroorloven de alcohol. Maximaal 500 Euro per maand! Maar soms is dat niet genoeg: Dan is je stelen van uw vader ‘ s geld, verkocht zelfs de sieraden aan de moeder. En gerustgesteld door het feit dat sommige in de Clique veel erger: Anderen gaan naar de bar.

Komasaufen bei Jugendlichen

Binge-drinken, alcoholisme, binge-drinken slip uit te bewusteloosheid, meer en meer jonge mensen in een alcohol verslaving

In weerwil van alcohol vergiftiging, en flauwvallen Christen is het drinken van meer

Uw dagelijkse leven: hang out met de Kliek. Zouden We volkomen uitgeput, luisterde naar muziek. November 2005: Christin stort bewusteloos op het stadhuis markt. Alcohol vergiftiging! In een ziekenhuis drugsadviseur te komen om haar bed. Maar na het ontslag, drinken ze meer. De jeugd ocmw, stay tuned. Drie keer per week een zorgverlener komt. Ze overtuigt Christen van een raadpleging in het geval van PRISMA (drug advies centrum).

Een Slag Van Geluk. Omdat je apparaat tenslotte een man die geeft haar de duidelijke lijn, die het zo hard nodig heeft: jeugd psychiater Dr. Christoph Möller. Hij regisseert Teen Spirit Island, en zegt: ik wil dat je een therapie. Als het zo doorgaat, zul je sterven. Christin: ik schreeuwde tegen hem ,I don’ t care! Maar instinctief wist ik dat het mijn enige Kans.

Ze gaat naar de kliniek. Herroepingsrecht: ik had de symptomen, dankzij medicijnen, geen grote uitbetaling, ik was gewoon moe. Haar dagelijkse routine is heel anders dan thuis, strikt georganiseerd: opstaan om zeven uur, zelfs als ze moe is, dan groeps-en individuele therapie. Vier meisjes en negen jongens met haar in behandeling. Na twee maanden van ontbering, moet je naar buiten, onder toezicht. En ze heeft altijd een doel. Ik ging zwemmen, Volleybal, klimmen. Het maakt haar een plezier om te bewegen in plaats van opknoping uit om Nieuwe dingen te proberen in plaats van het prachtig.

Wat is Gezond, natuurlijk, over te nemen voor een Christen, een enorm harde, dagelijkse strijd: Eenvoudige taken, om dit te bewijzen, betrouwbaarheid! Het wekt hun patiënten, reinigt badkamer, keuken, gemeenschappelijke ruimten, gaat winkelen, koks in de groep. Het is voor het eerst na jaren, dat ze leert reguliere maaltijden: Het is heel leuk om te koken hier. Op at home heb ik bijna niet, alleen een stuk brood.

De diagnose van alcoholische lang is een leven

Belangrijk: u moet nadenken over je toekomst. De therapie gesprekken om haar te helpen vinden van een perspectief. Eerste van alles, ze is het doen van een stage bij een dierenarts, dan moet een bloemist. Voor de eerste Keer in haar leven dat ze iets waardevols doen, is de hele dag van 8 uur tot 17 UUR: ik zou nooit hebben gedacht dat het leuk! Vroeger was mijn leven saai, nu is het vol van data! Een afspraak is in het bijzonder belangrijk: Elke maandag met haar vader te bezoeken. Daar ben ik blij om, ik wil naar huis! Dan wilt u voor uw school diploma en opleiding van het paard verzorgen.

Ongeveer 50 procent van de patiënten van het Teen Spirit Island te blijven schoon. Maar de diagnose van alcoholhoudende is voor het leven – de Betrokken moet vechten elke dag. Christelijke nu voelt sterk genoeg.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie