Verward in het ziekenhuis: om te voorkomen dat Delirium

Eine alte Frau liegt im Krankenhaus
Voor oude mensen in hun vertrouwde omgeving is zeer belangrijk – je wordt geript voor een langere periode van tijd, kan dit leiden tot een Delirium. Gesprekken met andere mensen, het geven van ondersteuning, en kan preventief. onderzoekers lijken te hebben gedefinieerd, is een reeks van maatregelen, halveren het risico op een delirium in het ziekenhuis is meer dan Leren hier wat u kunt doen als een familie.

Meer dan een kwart van de meer dan 60-jarige patiënt van het ziekenhuis lijdt, volgens schattingen van deskundigen, een Delirium. De term komt van het latijnse De lira ire en betekent van de baan. Dit beschrijft de staat van het Betrokken goed: ze zijn rusteloos, slaperig, verward, en hallucinatie niet hebben Staten, veel van degenen die Getroffen zijn te herkennen aan hun familieleden. De trigger is vaak een Algemene anesthesie, echter, de vreemde omgeving in het ziekenhuis kan een oude man in een staat van Verwarring.

Als het Delirium resultaten in een verpleeghuis

Meestal is deze aandoening gaat weer – soms houdt hij, maar ook. Het betekent voor de patiënt, niet zelden, de verhuizing naar het verpleeghuis. Daarom is het belangrijk dat Artsen, verpleegkundigen en familie alles doen wat ze kunnen om te voorkomen dat een Delirium bij oudere patiënten en reageren als het gaat goed. Dit is vaak nog niet klaar: verpleegkundigen herkennen, de toestand van de patiënt is te laat, het gezin niet op de hoogte of je overweldigd voelt.

Wetenschappers aan de Brigham and Women ‘ s Hospital in Boston hebben gemaakt die nu een catalogus van maatregelen die een Delirium zonder medicatie preventie. Om dit te doen, ze geanalyseerd 14 internationale studies met een 4.267 patiënten in 12 ziekenhuizen. De patiënten hadden een gemiddelde van 79,7 jaar oud.

De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Onder de hierboven genoemde preventieve maatregelen zo kort mogelijk soberheid voordat de verdoving, een duidelijke structurering van de dag, een probleemloze slaap en een nauwe relatie met het verplegend personeel bijvoorbeeld. Echter, ouders kunnen veel doen om te voorkomen dat een Delirium in uw dierbaren.

Delirium preventie: De familie kan doen

  • De patiënt zo vaak mogelijk te bezoeken: Bekende gezichten en bekende stemmen geef hem steun en begeleiding
  • Beïnvloed herinneren waar u zich bevindt, welke dag en welke tijd het is gewoon
  • Een klok en een kalender op het nachtkastje winkel
  • Voor voldoende hydratatie (minimaal 1,5 liter per dag)
  • Zorg ervoor dat de Betrokken persoon vereist gehoor-en visuele HULPMIDDELEN draagt altijd

Met deze stappen, is het risico van delirium door 53 procent, het verminderen van het aantal valt te wijten aan het delirium zal worden verminderd door de maatregelen zelfs tot 62 procent.

Hamburg-harburg, 16. Februari

Geef een reactie