Verduistering van de zon – Zodat uw ogen te beschermen

Eine Sonnenfinsternis
De Zonsverduistering op 20 mei. Maart is een spektakel – maar u moet uw ogen schützenAm 20. In Maart zullen we het uitrekken van de hoofden in de richting van de zon. We zijn deel van een gedeeltelijke Verduistering van de zon. Een echte ervaring – u dient uw ogen te beschermen.

U heeft op 20. Maart gratis? Dan bent u in geluk. Omdat in de ochtend kunt u genieten van de zeldzame ervaring van een Zonsverduistering. Hoewel de maan verbergt de zon met ons, niet helemaal, maar slechts een deel, maar het spektakel is spannend genoeg. De verder naar het Noorden je woont, hoe beter.

Totale Zonsverduistering over de Noord-Atlantische

Vooral donker is het in het Noord-Westen van Duitsland, hier is de maan zich het verst van de zon. De Orb is dan gedekt tot 80 procent. Verder naar het Zuiden, in Beieren zijn er nog 68 procent. Het meest indrukwekkend, maar het is ver buiten Duitsland. In de Noord-Atlantische oceaan, een totale Eclips van de zon heerst op deze dag, bijna drie minuten. Dat is, de maan zich volledig in de zon. De hemel verduisterde volledig. Maar de ervaring van dit natuurlijke spektakel, je nodig hebt om te reizen op de woeste Faeröer Eilanden. Zelfs in Ijsland, de Verduistering van de zon in mijn ogen verzwakt. In Duitsland zien we de gedeeltelijke Verduistering van de zon, afhankelijk van de plaats tussen 9.30 en 12 uur ‘ s middags. In het donker is tussen 10.40 uur en 10.45 uur.

Het is op 20. Van Maart een totale Zonsverduistering, die, echter, kunnen worden buiten een smalle kern zone alleen als een gedeeltelijke Verduistering van de zon gemerkt. In de ene plaats een totale Eclips van de zon gebeurt slechts eens in de 360 jaar. Zeldzame, onverklaarbaar, en, daarom, in vroeger tijden vaak een teken van een hoger wezen. Volgens sterke emoties, het fenomeen ook geactiveerd.

Bijvoorbeeld, de Dichter schreef Adalbert Stifter over de Zonsverduistering op 8. Juli 1842: Nooit en nooit in mijn leven heb ik zo diep geschokt. Vandaag de dag zijn we veel meer mobiel zijn, kunnen we de ervaring van de tegenstelling, theoretisch, van tijd tot tijd een totale Zonsverduistering te zien, moeten we als je alleen reist, om zo te spreken. Op gemiddelde, de zon is verduisterd, in feite, elke 18 maanden ergens op de aarde volledig.

Verduistering van de zon – Zodat uw ogen te beschermen

Interessante feiten over een Zonsverduistering

De oudste meldingen van een Zonsverduistering komt uit het oude China uit de periode rond 2 000 BC, Met de woorden als de zon en de maan niet willen in vrede samen te leven is beschreven in de kroniek van de ongebruikelijke natuurlijke verschijnsel, dat kon je dan berekenen door de manier waarop. Als een Rechtbank van de astroloog onder de invloed van een Zonsverduistering had niet tijdig voorspeld, werd hij onthoofd als een straf. Alle Weten in weerwil van: In het geval van de mensen in het land, het spektakel geactiveerd als de macht-het geven van zon verduisterd in een keer op klaarlichte dag, niets anders dan horror.

Als u wilt genieten van de Zonsverduistering, zorg ervoor om uw ogen te beschermen. Je ziet er niet met open ogen in de zon, zelfs een normale zonnebril. Plaats, moet u gebruik maken van een zogenaamde Eclips bril’, een eenvoudige kartonnen bril, bedekt met een speciale folie met een zeer hoge filter factor (in de handel, van € 1.90, vraag uw opticien). Iedereen die gebruik maakt van een verrekijker en een telescoop, moet uitrusten met een zonne-filter, omdat door het verhogen van de intensiteit van de straling is zelfs nog sterker. Het beste uitzicht heb je vanuit een Observatorium. En een beetje van de inspanning die je moet ervaren waarde: De volgende Zonsverduistering van deze soort, dan ervaren we weer tot het jaar 2026. De eerstvolgende totale Zonsverduistering in Duitsland weer tot 2081.

De laatste totale Zonsverduistering in Duitsland is nog niet zo lang geleden, en toch nog steeds herinnerd door velen. 11. Augustus 1999, de donkere Centraal-Europa voor een paar minuten. De kern schaduw van de maan verplaatst op die dag, rond lunchtijd op een lijn Saarbrücken-Karlsruhe-Stuttgart-Augsburg-München. Hier, het spektakel moeten worden aan de tijd, bijzonder indrukwekkend. Echter, de veel geprezen spektakel, want veel van de extra genomen en de zon had een bril gekocht, flopte in vele plaatsen, omdat van niet tijdige wolken, en de regen verhoogd. Dus over Stuttgart was het Mekka van de totale regen duisternis, zoals een krant schreef in de tijd. Het succes van een Zonsverduistering hangt niet in het minst van de juiste weersomstandigheden.

Hamburg-harburg, 18. Maart

Geef een reactie