Verborgen Bijwerkingen

Tabelle mit Neben- und Wechselwirkungen
Klik door de galerij en ontdek wat kunnen interageren met uw geneesmiddel optreden kunnen drugs die nooit mag combineren met elkaar. De deskundige, Professor Thomas holle doos, legt uit wat te zoeken. PLUS: Geweldige infographic!

Professor Hohlfeld, dat is de meest gevaarlijke combinatie van Drugs?

Zuurbindingsmiddel voor brandend maagzuur met antibiotica. Als een resultaat, het antibioticum niet meer werkt. Dit kan zijn het leven dreiging van bloedvergiftiging is gevaarlijk. Psychotrope geneesmiddelen (bijvoorbeeld antidepressiva), kan interfereren met de slaap medicatie en misschien op de top van dat met alcohol, de reactie snelheid in het wegverkeer, catastrofale of vooral bij oudere mensen, slechte onderbrekingen veroorzaken.

Er zijn zulke gevaarlijke bijwerkingen, ook op niet-recept pillen?

Het kan genoeg zijn om te vechten tegen een alcoholintoxicatie, de hoofdpijn met Asa, Ibuprofen of vergelijkbare producten – die maakt het risico van een bloeding in zijn maag.

Veel Artsen wijzen op het feit dat ACE en Paracetamol mag niet worden toegestaan over-the-counter.

Dus ik zie het niet. Ik waarschuw, hoewel, recept medicijnen als ongevaarlijk. Een voorbeeld: Paracetamol kan veroorzaken op de goedgekeurde dosis van vier gram per dag, of acht tabletten van 0,5 gram, tot levensbedreigende lever beschadigen. Bij het kind een enkele dosis voor Volwassenen is genoeg.

Welke interacties plaatsvinden in verband met voedsel?

Dat grapefruit op ongeveer een derde van de drug tot ongewenste bijwerkingen en interacties, is relatief goed bekend. Wat velen niet weten: De persoon die verantwoordelijk is voor de inhoud materiaal Furanocumarin is ook opgenomen in citroen, limoenen, citroenen en Pomelo. Hij kan remmen de uitscheiding en de afbraak van veel medicijnen in de darm en de lever, zodat hun effect versterkt. Ook duizeligheid, hoofdpijn en huiduitslag kan optreden als bijwerkingen.

Moet ik wachten na het nemen van de medicatie gedurende minstens één uur per dag met het eten van citrusvruchten?

Nee. Het effect van citrusvruchten is relatief duurzaam. Zelfs als u enkele uren tussen de consumptie en de inname van het geneesmiddel, kan het nog steeds hebben van de bijwerkingen. U bent dus niet tijdens de behandeling, de beste producten, die bevatten Furanocumarin.

Er zijn andere triggers die de wijziging in het effect?

Ook, melkproducten, alcohol, kaas, drop en cafeïne kunnen interfereren met drugs in conflict.

Er is ook voedsel, de medicatie zijn ook gunstig?

Ja, sommige bloeddruk medicijnen (zoals HYDROCHLOORTHIAZIDE, Xipamide, Torasemide) zijn vochtafdrijvende middelen, de zogenaamde diuretica die kalium kan leiden tot verlies. Een dergelijk tekort kan leiden tot slechte werking van de spieren, zenuwen en het hart. Daarom, je moet eten kalium-rijk voedsel zoals spinazie, erwten, bananen en abrikozen.

Dit geldt niet voor alle bloeddruk verlagen van de agenten?

Integendeel: Als u bloeddrukverlagende medicijn, bijvoorbeeld, met de actieve ingrediënten triamtereen, Ramipril, orale Candesartan, kalium zal zich ophopen in het lichaam. In het bijzonder, wanneer de ziekte van de nier het niveau van kalium-excretie verminderd. Bovendien kan dit leiden tot slechte werking van sommige organen.

Welke medicijnen kunnen ook een probleem zijn?

Een groot gevaar schuilt in het feit, in het geval van antidepressiva, niet alleen vanwege de mogelijke interacties met voedsel. Antidepressiva enkele weken nodig om hun activiteit te ontwikkelen in het lichaam. Maar tot dan, veel patiënten nog steeds een slaap steun of kalmeringsmiddel, die kunnen verzwakken van het effect van het nieuwe medicijn. Daarnaast onaangename interacties kunnen optreden, en het organisme wordt niet onnodig belast. In principe geldt het volgende: zorg Ervoor dat, of en hoe een nieuwe drug werkt. Zelfs als u het nemen van de juiste dingen – sommige medicijnen te verslaan in sommige patiënten minder goed of de effectiviteit wordt verminderd met andere middelen. In dit geval moet u onmiddellijk uw arts te raadplegen.

Hoefde niet te geven om de arts – vooral als de Patiënt is gevestigd in een veelheid van middelen voor hem een soort van menu?

Met sommige geneesmiddelen, zal hij dat ook doen. De astma drug theofylline mogen niet gecombineerd worden, bijvoorbeeld vanwege bijwerkingen met de koffie. Of: de ene vindt Paracetamol, moet geen granen te eten – dit annuleert het effect!

Geef een reactie