Vaccinaties voor reizen

Vor Reise über Impfungen informieren
Het is nuttig om te informeren over zijn bestemming en de nodige vaccinaties tegen ziekten adequaat beschermd. Start snel op vakantie? Dan moet je je Vaccinaties – en niet alleen voor niet-Europese vakantie.

Enorm belangrijk is de conventionele Standaard vaccinaties. Voor kinderen en jongeren, onder andere, de tegen difterie, Tetanus (tetanus), polio, kinkhoest, en ontsteking van de lever Hepatitis B. vraag uw arts, wat is op welke leeftijd, in het bijzonder, is nodig. Reeds gevaccineerde volwassenen moeten niet vergeten om bescherming te hebben tegen Tetanus en difterie elke tien jaar te vernieuwen. Meer dan 60 Jaar oud en chronisch ziek wordt geadviseerd in aanvulling op de voorbereiding van de zes jaar, tegen infecties met pneumococci. De bacteriën, die kunnen leiden tot long-ontsteking.

Rabies-virus overgebracht via het speeksel van besmette dieren (bijv., loslopende honden) aan de mens, bijvoorbeeld door insectenbeten, krassen. Eenmaal uitgebroken, is de ziekte dodelijk. Vooral degenen die reizen in de landen van Azië, Afrika en latijns-Amerika, moet dit bespreken met de arts of dit vaccin zinvol is. En verder, als de SIP van vaccinatie tegen Cholera of tyfus. Een aantal van de experts, de rabiës vaccinatie wordt ook aanbevolen Turkije-toeristen.

Voor reizen naar de Of en ten Zuiden van de Alpen (bijv., Italië, Spanje), is het aan te bevelen om een vaccinatie tegen Hepatitis A doelstellingen naar het Oosten. Deze virale ziekte die kan leiden tot Misselijkheid, diarree en in ernstige gevallen ontsteking van de lever. Het wordt overgedragen door vervuild drinkwater en besmet voedsel (vaak ruwe shells, salade, fruit). Y de dag na morgen? Maak je geen zorgen: Een Hepatitis-A-vaccin heeft gekregen te beschermen, zelfs als het wordt gedaan onmiddellijk vóór de reis.

Tegen de tick-bijt-borne verwekker van encefalitis TBE (begin van de zomer Meningo) huid Vaccinatie is een verstandige bescherming. Het risico voor besmetting in sommige regio ‘ s van zuid-Duitsland, Oost-Europa, Oostenrijk, Scandinavië, zijn gebieden, onder anderen. Een verkort schema kunt het nu al met drie spuiten binnen drie weken van een effectieve bescherming. Anders, drie data binnen een jaar zijn gemeenschappelijk.

Bron: De Nieuwe 26/2006

Geef een reactie