Vaccinatie tegen Tetanus en waarom het zo belangrijk is

Kinderärztin Dr. Nadine Hess warnt davor, Kinder nicht gegen Tetanus zu impfen
Expert Dr. Hess: Een cut letsel bij het verpotten van bloemen of een val met een paar schrammen, kan dit voldoende zijn om te infecteren met Clostridium tetaniWat is Tetanus een bacterie? Wat gebeurt er in het geval van een tetanus infectie? Hoe is de planning is en hoe goed het vaccin wordt getolereerd? Wat te doen als je gewond bent en bescherming is niet (of niet meer) voldoende?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Steeds weer hoor ik dat sommige ouders weigeren van vaccinaties, inclusief de vaccinatie tegen Tetanus (tetanus). Toen ik de vraag, waarom bent u tegen deze vaccinatie, hoor ik argumenten als: het gebeurt alleen wanneer u grote verwondingen. Of: Dit is uitgeroeid, ik dacht! Niets van dat is waar.

De tetanus bacterie is eigenlijk genaamd Clostridium tetani is een gram-positieve pathogeen dat kan een Toxine (d.w.z. een toxine), wat leidt tot een onomkeerbare activering van bepaalde zenuwbanen. De bacterie is in de aarde (ook in potgrond!) en in de uitwerpselen van dieren en mensen is niet op te sporen en zeer hitte-stabiel. Common ontsmettingsmiddelen zijn niet effectief.

Tekenen van een Tetanus infectie

Een geïnfecteerde Patiënt kan zeer pijnlijke krampen in de spieren, vooral in het gezicht en de keel spieren. Dus de term Risus sardonicus (duivel glimlach) lockjaw werd gevormd door het Getroffen worden door spierkrampen is een klassieke expressie van het gezicht. Als een resultaat, verder kramp van de spieren, wat leidt tot geen ademhaling en geen Slikken kan plaatsvinden, en de Patiënt bij bewustzijn is en verstikking.

Besmetting met de tetanus pathogeen

Risiko Tetanus-Infektion durch Hautverletzungen bei kleinen Kindern

Kleine huidwonden zijn er in de kinderen snel en kan levensbedreigend zijn, als niet een voldoende Tetanus Vaccinatie is

Met de Tetanus pathogeen kunnen worden besmet in tegenstelling tot de populaire opinie – niet alleen in het geval van grote verwondingen, maar ook voor kleine en micro – letsel. Een cut letsel bij het verpotten van bloemen of een val met een paar schrammen, kan dit voldoende zijn om te infecteren met Clostridium tetani. En hoe vaak er valt een kind in de eerste jaren van het leven en draagt een kleine overtreding? Tussen de besmetting en de eerste symptomen van de ziekte (incubatietijd kan variëren van drie dagen tot drie weken korter de incubatietijd is, hoe slechter de prognose.

Wat te doen in gevallen van verdenking van Tetanus?

Het is belangrijk dat de ontstane wond wordt geleverd snel chirurgisch zijn de aangewezen bacteriën zijn niet op te sporen, moet worden verwijderd uit het wondbed over een groot gebied, teneinde de bacteriën en de daaruit voortvloeiende Toxine. Het is een behandeling met antibiotica kan worden geprobeerd, maar – afhankelijk van het stadium van de ziekte te genezen. Het ging om een blessure en is er geen, onvoldoende of onduidelijk Vaccinatie moet worden actief en passief gevaccineerd zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen een termijn van 72 uur na het letsel.

De STIKO (permanente Commissie vaccinatie van het Robert Koch-Instituut), vanaf de tweede maand van het leven met de zes-voudige vaccinatie (tegen difterie, Tetanus, Polio, Kinkhoest, Haemophilus influenzae B en Hepatitis B) en pneumokokken vaccinatie, een totaal van drie doseringen toegediend met een vierde dosis zes maanden na de laatste vaccinatie de Vaccinatie volledig te zijn. Na dat, een booster vaccinatie vijf tot zes jaar, en tussen de negen en 17 jaar, en vervolgens elke tien jaar, voor het leven. De vaccinatie is in het algemeen goed verdragen en zelden koorts of andere bijwerkingen. In ieder geval, het Voordeel opweegt tegen de vaccinatie, is het risico van het ontwikkelen van Tetanus. [1]

[1] literatuur van DGPI-Handbuch, p. 5. Edition 2009, blz. bes. P. 502-504.

Geef een reactie