U kunt de zieken genezen sperma?

De onvruchtbare mannen kunnen hopen voor het nageslacht. Verantwoordelijk voor de franse wetenschappers die zijn gekweekt in het laboratorium, functionele sperma van Urkeimzellen of zogenaamde Spermatogonial cellen, zodat het weefsel dat wordt geproduceerd bij mannen sperma.

Sperma uit het lab

Voor de afgelopen 15 jaar, wetenschappers proberen om kunstmatig creëren van sperma. Afgelopen vrijdag, de Biotech-bedrijf Kallistem gemeld door je moeten bewijzen om waar te zijn – een unieke succes: We zijn gegroeid werking menselijk sperma in vitro. De resultaten die de weg vrijmaken voor innovatieve behandelingen om de vruchtbaarheid van de man en herstellen, schrijft het bedrijf in een persbericht. Vooral belangrijk is, is dit, omdat bij mannen, over de hele wereld, het aantal actieve zaadcellen.

Het bedrijf beweert dat u kunt voldoen aan de methode elk jaar maximaal 50 000 mannen, de wens om kinderen te hebben. In de komende twee jaar willen ze klinische proeven om aan te tonen dat de methode werkt niet alleen in het laboratorium, maar ook in de mens.

Deskundigen blijven sceptisch

Echter, deskundigen blijven sceptisch: Dit is een statement dat niet is ingesteld voor de eerste Keer – en eerder, ze kon niet bevestigd worden, aldus Professor Allan Pacey van de Universiteit van Sheffield. Totdat ik zie een publicatie in een vakblad met Peer Review, blijf ik sceptisch.

Ook Professor Israël Nisand, mede-oprichter van de Europese bio-Ethiek Forum ziet het. Maar hij voegt eraan toe: als dit waar is, het zou echt een wetenschappelijke doorbraak van de duizenden zouden kunnen profiteren.

Hamburg-harburg, 12. Mei

Geef een reactie