U kunt de uitroeiing van deze zeep Malaria?

Moctar Dembélé und Gérard Niyondiko entwickeln Seife
Moctar Dembélé en Gérard Niyondiko wilt met uw speciale honderdduizenden mensen zeep om levens te redden.Twee studenten hebben een zeep om Malaria te bestrijden op een eenvoudige manier en u wilt besparen honderden duizenden mensen het leven.

In veel landen van Afrika en Zuid-Amerika, de tropische ziekte Malaria is nog steeds een levensbedreigende ziekte. Volgens de world health organization (WHO) noemt de ziekte een jaar wereldwijd bijna een Miljoen slachtoffers, ongeveer de helft van hen zijn kinderen. 90 procent van de 300 miljoen Patiënten in Afrika wonen. Sinds insectenwerende middelen zijn vaak onbetaalbaar en in veel landelijke gebieden is niet beschikbaar, er is nauwelijks een manier om zich te beschermen tegen de mug Anopheles, de malaria-overbrengende muggen. Twee jonge uitvinders uit Burkina Faso en Burundi hebben aangekondigd de ziekte op de strijd. Uw wapen is soap, een eenvoudige, low-cost, alledaags voorwerp dat het merendeel van de Afrikanen om te beginnen toch in de dag. De studenten, Moctar Dembélé en Gérard Niyondiko ontwikkelde een speciale zeep genoemd Faso Zeep, en is ontworpen om muggen af te schrikken om tot zes uur na gebruik. De zeep is gemaakt geheel zonder chemisch-synthetische toevoegingen. Het bestaat uit de regionale raw Shea Boter en diverse natuurlijke Oliën. Dit zal een geur achterlaten op de huid, die muggen te weren. De zeep beschermt niet alleen de huid van de Anopheles mug. Ook het wassen van het water gereserveerd in veel regio ‘ s van Afrika als gevolg van de schaarste van water, houdt de muggen uit het gebruik van het water als een broedplaats

In een Vimeo Video vrijgegeven Moctar Dembélé legt de achtergrond van het idee: We wilden een eenvoudige oplossing. Iedereen in Afrika maakt gebruik van zeep, zelfs in de armste gebieden. Faso Zeep vereist geen verandering in de dagelijkse gewoonten.

FASO ZEEP GSVC Pitch Video van de Check-in films op Vimeo.

Regionale, effectieve en veelbelovende

Met hun uitvinding, Dembélé en Niyondiko al zorgde voor veel opschudding. Onlangs werden ze bekroond met de US $ 25.000 prijs in de Global Social Venture Competition (GSVC). Zo waren zij de eerste niet-Amerikaanse Team won de Universiteit van Berkeley, gelanceerd oprichter van de award. Met uw Faso Zeep zij werden 650 concurrenten. Niyondiko is van zijn uitvinding, is ervan overtuigd: Onze zeep voldoet aan het verlangen naar reinheid, en beschermt de bevolking tegen Malaria, en zonder extra kosten. Voor de toekomst, hij en zijn Team hebben grote plannen: ons doel is dat Onze zeep is verdeeld in grote hoeveelheden in sub-Sahara Afrika en andere Malaria getroffen Delen van de wereld. Als de belangrijkste partner van Niet-gouvernementele organisaties (Ngo ‘s): Na onze overwinning in Berkeley, veel Ngo’ s wilde gaan met ons partnerships en onze zeep in een aantal gebieden verspreiden, ook buiten Afrika. Door 2018, Fasoap, als de zeep is afgekort heet te slaan, meer dan 100.000 levens per jaar. Uw uitvinding is het niet de bedoeling om op de lange termijn, uit te roeien alleen Malaria, maar ook aan de twee studenten, ook met Vertrouwen tegemoet: We zijn vol van vreugde en trots, niet alleen op ons, maar ook over Afrika in het Algemeen, zegt Niyondiko.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 19. Mei

Geef een reactie