Tweeling: Dezelfde genen, dezelfde kanker?

Zwillingspaar
De tweelingen vaak ziek aan dezelfde kanker – de resultaten van een recente analyse van de Scandinavische aparte registers twee broers en zussen hebben vaak last van hetzelfde type kanker. Dit is het resultaat van de analyse van een Scandinavische registreren, die omvat ongeveer 100.000 paren van een tweeling.

Het uitgangspunt van de analyse is ‘ s werelds grootste twin studie in de Nordic Twin Studie van Kanker (NorTwinCan). Zij onderzocht de erfelijkheid van kanker, ongeveer 200.000 kinderen (tot 80.000 van hen identiek, en 123,000 bij twee-eiige tweelingen) in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Alle inwoners van deze landen hebben een persoonlijk identificatie nummer dat is opgenomen in alle van de patiënt registers. Dus de wetenschappers waren in staat om uit te vinden wat de Tweeling waren broer en zus lijdt aan dezelfde kanker tumoren.

Uit het onderzoek blijkt dat 38% van de eeneiige en 26 procent van de twee-eiige tweeling paren beïnvloed in de loop van uw leven in dezelfde vorm van kanker. Dit geldt ook voor de zeer zeldzame soorten van kanker, zoals maag-en eierstokkanker.

Het risico van kanker in de tweeling overgenomen

Het team van onderzoekers van de Harvard T. H. Chan School of Public Health in Boston kwam ook tot de conclusie dat het Algemene risico om kanker te ontwikkelen verhoogd werd voor een tweeling. Voor de Identieke fraude het risico van 46 procent in de twee-Eiige ziek, kanker-gratis twin met een 37-procent kans om een vorm van kanker.

Voor 20 van de 23 soorten kanker te bestrijden, hebben de onderzoekers aangetoond in de tweeling een verhoogd familiair risico. Er is een risico, met name voor de testis en prostaat kanker.

De studie werd onlangs gepubliceerd in het Amerikaanse medische tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA).

Hamburg-harburg, 7. Januari

Geef een reactie