Trigeminal Neuralgie

Een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) wordt gekenmerkt door zeer snelle, zeer ernstige pijn in het gezicht. Je bent meestal beperkt tot één helft van het gezicht, en duren meestal een paar seconden, soms tot twee minuten. De ziekte treedt op na de leeftijd van 40 jaar. De leeftijd van opgehoopt. Vrouwen lijden vaker aan een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) dan mannen.

Wat is trigeminal neuralgie?

De trigeminal neuralgie, samen met atypische aangezichtspijn (aanhoudende idiopathische pijn in het gezicht), pijn van de meest voorkomende vormen van het gezicht. Het wordt gekenmerkt door de bliksem-achtige, zeer sterke en scherpe pijn, die liggen in het dekkingsgebied van het paar, genaamd de trigeminale zenuw (trigeminale zenuw). De trigeminale zenuwen, zijn voor de sensatie van de beide zijden van het Gezicht verantwoordelijk en zijn verdeeld in drie Takken, het voorhoofd, de boven-en onderkaak en de bovenlip. Meestal zijn beschadigd in het geval van een trigeminal neuralgie van de tweede en derde Tak, zodat de pijn optreden, met name op het gebied van de boven-en onderkaak, en de wang en lip.

Pijn impulsen in één helft van het gezicht

Trigeminus-Neuralgie

De gekoppelde trigeminale zenuw is verdeeld in drie Takken, het voorhoofd, de boven-en onderkaak en de bovenste lip te bieden

De schade aan de zenuwen kunnen ontwikkelen in het geval van een trigeminal neuralgie, bijvoorbeeld door een gebrek aan bloedtoevoer naar de aangezichtszenuw of door mechanische druk op de beschermende nerve sheath, genaamd de zenuw schede. Blijvende schade aan de zenuwcel, die wordt geassocieerd met spontane pijn impulsen. Meestal slechts één helft van het gezicht is aangetast.

Twee vormen van trigeminus neuralgie (aangezichtspijn)

De arts is anders in het geval van een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) tussen de frequente, klassieke vorm, en de zeldzame, symptomatische Vorm. De klassieke trigeminal neuralgie wordt gekenmerkt door pijn door de typische, eenzijdige gezicht, die worden onderbroken door fasen van de geen klachten. Symptomatische trigeminal neuralgie is uiterst zeldzaam en ontwikkelt zich als een gevolg van andere ziekten, zoals, bijvoorbeeld, een hersentumor of een Multiple sclerose (MS). In deze Vorm dubbelzijdig gezicht vaak pijn, en ook de intervallen tussen de acute pijn fasen worden gekenmerkt door pijn en ongemak, is dit makkelijker.

Flash Artikel Pijnaanvallen

In het geval van een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) de symptomen zijn meestal beperkt tot een flash met inbegrip van het einde, ernstige pijn in het gezicht, dat mag herhaald worden na een pijn-vrij Fase meerdere keren. De werkelijke aanvallen van Pijn duren van een paar seconden tot twee minuten en kan worden herhaald in de loop van de dag verschillende tijden. Kortom, de pijn zal worden korter gratis tijdstippen in de loop van de ziekte. De pijn aanvallen worden meestal uitgelokt door een specifieke, individuele trigger prikkels. Dus een lichte aanraking of een verkeerde beweging kan leiden tot een pijn aanval. In het kader van een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) die zich in pijn aan de sterkste pijn ooit.

Pijnbestrijding met medicatie

Ongeveer 4 op de 100.000 mensen in Duitsland zijn gediagnosticeerd met een trigeminus neuralgie (aangezichtspijn), bij vrouwen iets meer getroffen dan mannen. In veel gevallen, de symptomen ontwikkelen zich vanaf de leeftijd van 40. Jaar. De behandeling van trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) richt zich op pijnbestrijding met medicatie, evenals bepaalde chirurgische procedures. In het beste geval worden Betrokken-vrij leven door behandeling geheel of grotendeels klacht.

Preventie door middel van beweging

Een trigeminal neuralgie is niet zeker te voorkomen. Door een vroegtijdige behandeling, de frequentie en de intensiteit van de pijn aanvallen, maar kan verminderen of volledig te vermijden. Daarnaast is er een regelmatige fysieke activiteit en Sport, evenals een evenwichtige en gezonde voeding helpen om het risico voor ziekten en letsels van bloedvaten, zoals de verharding van de slagaders (atherosclerose). Als gevolg van de ziekte kan dikker de wanden van de bloedvaten dichtslibben van de aderen en in de directe omgeving van het tegenovergestelde trigeminale zenuw drukt.

Geef een reactie