Trigeminal neuralgie: Artsen adviseren om de OP

Trigeminus-Neuralgie
Gewelddadige aanvallen van Pijn, vaak slechts in één helft van het gezicht: de trigeminal neuralgie, gekweld door de Betrokken – maar er is een goede behandelmethode geneesmiddelen niet helpen op de lange termijn, met de ondraaglijke pijn in het gezicht, zodat de evaluatie van specialisten. U adviseren in het geval van de trigeminal neuralgie operatie.

Plotseling een scherpe pijn ging door de linker helft van het gezicht van Inge Berger. U dacht dat er niets aan de eerste is, gehouden de nog gevoel voor een nerveus trekje. Echter, de bliksem-achtige symptomen kwamen meer en vaker. Mijn man raakte zachtjes mijn wang en het voelde als een gloeiende dolk, zegt de 57-jarige. De apotheek-assistent gingen naar hun huis, naar de dokter en die gaf haar pijnstillers. Dit hielp niet. Omdat het effect alleen opgetreden als de aanval al voorbij was. Enige tijd later, Inge Berger ging naar een neuroloog. De diagnose van het zenuwstelsel arts een schok: trigeminal neuralgie.

Oorzaak: Trigeminale Zenuw

Deze ziekte komt zeer zelden. Slechts vijf van de 100.000 mensen zijn getroffen, vrouwen iets vaker dan mannen. In het normale geval wordt alleen weergegeven vanaf de leeftijd van ongeveer 50 jaar. De trigeminal neuralgie is vernoemd naar de plaats waar het ontstaat: De vijfde craniale zenuw, de trigeminale zenuw is beschadigd of geïrriteerd. Het is gescheiden van het voorhoofd in de drie Vestigingen door het hele gezicht.

De zenuw ontstoken, stuurt pijn signalen. Deze uitbreiden naar de ogen en de tanden. Vaak is de pijn aanvallen van de trigeminal neuralgie optreden in slechts één helft van het gezicht. Als u echter de sterkste bekende pijn. Een veel voorkomende oorzaak van verdikte bloedvaten die de druk op de zenuw. Maar ook tumoren kunnen beperken hem. In zeldzame gevallen, de neuralgie is een gevolg van een andere ziekte die veroorzaakt een ontsteking in de zenuw.

Advies van een specialist in het gezicht pijn

In gevallen van verdenking van trigeminus neuralgie (aangezichtspijn) en een neuroloog worden geraadpleegd. Hij kan uitsluiten van ziekten met vergelijkbare klachten veroorzaken, zoals de Cluster headache, of ziekten van de ogen. Daarnaast kan de arts testen van de zenuw functies. De trigeminale zenuw reageert geïrriteerd als hij blootgesteld is aan bepaalde invloeden, de zogenaamde triggers. De borstel contact op met de tanden of slechts een ontwerp.

Medicatie: Ernstige Bijwerkingen

Meestal wordt de ziekte met medicijnen worden behandeld. De gebruikte anti-epileptica kan het voorkomen dat bepaalde pijn, maar ernstige bijwerkingen: zoals Misselijkheid, vermoeidheid en haaruitval. Wanneer deze overheersen of de slagingspercentages van veel artsen om een chirurgische ingreep. Recente studies suggereren echter dat drugs aan het verlengen van het Lijden onnodig. Sommige artsen raden daarom aan het gebruik van andere methoden.

Bestraling

Het laagste risico op complicaties, maar helaas ook het laagste slagingspercentage in de radio-chirurgische behandeling. Met haar, de zenuw is bestraald in een enkele sessie. Omdat de dosis straling is ongevaarlijk, het is het proberen waard.

Naald punctie

Dit blijkt geen effect heeft, kunt u de zenuw op de knooppunten van lame. Een naald wordt ingebracht via de wang. Via warmte-of een chemische stof die in de zenuwvezels en de transmissie van pijn vernietigd. Het voordeel van deze methode: het vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Aan de andere kant, het gaat vaak gepaard met een lichte sensatie verstoring op de behandelde kant van het gezicht.

Trigeminal Neuralgie: Chirurgie

Een operatie onder Algemene verdoving – bedoeld om te verlichten de vernauwde zenuw. Via een Opening achter het oor, zo groot als een duim nagel, wordt geplaatst op de trigeminale zenuw. Vervolgens wordt gebracht schepen met een weefsel lijm, een pad gemaakt van niet-giftig plastic tussen de zenuw en de bloedvaten. Deze kunt oefenen geen druk meer. 98 procent van de Getroffen worden dan permanent klacht. Ook Inge Berger, dankzij de operatie, geen pijn meer.

Geef een reactie