Treinbestuurders zijn gezonder?

Eine Frau fährt mit der Bahn
Wie neemt de trein naar het werk, leven gezonder dan auto ‘ s – dit is een Japanse StudieWer met het openbaar vervoer, en toont aan, is gezonder – zelfs in vergelijking met de mensen die te voet naar het werk of met de Fiets rijden. De resultaten van een recente Japanse studie.

Om de vraag te beantwoorden als de gezondste manier om te werken wetenschappers analyseerde de Moriguchi City Health Examination Center in Osaka, Japan, de gezondheid van het hart van net onder de 6.000 volwassenen. De studie werd gepresenteerd tijdens deze editie van het Wetenschappelijke Sessies van de American Heart Association.

De onderzoekers waren geïnteresseerd, ten eerste, hoe de deelnemers aan de studie hebben hun weg naar en van het werk met het openbaar vervoer, te voet of met de Fiets of met de auto. Vervolgens geanalyseerd hoe de geselecteerde middelen van vervoer van invloed op het individuele risico voor ziekten van het cardiovasculair systeem. Andere factoren, zoals leeftijd, geslacht, Roken en status, de onderzoekers berekend.

Bus-en trein-stuurprogramma ‘ s zijn het gezondste

De analyse toonde: in Vergelijking met auto ‘ s, pendelaars, het openbaar vervoer gebruikt, 44 procent minder kans op overgewicht, had 27 procent minder kans op hypertensie en werden 34 procent minder kans diabetici.

Verrassend voor de Directeur van de studies: trein en Bus chauffeurs waren gemiddeld zelfs gezonder dan degenen die liep naar het werk of op de fiets reed.

Volgens de wetenschappers kan dit te wijten zijn aan het feit dat de pendelaars op het Bus-of treinstation, ging weer in de knip, als mensen die te voet naar het werk of een rit op de fiets. De onderzoekers merkten op dat forensen rijden op een manier die zou duren om te wandelen of met de fiets meer dan 20 minuten, met de auto of het openbaar vervoer. De werkelijke voet of met de fiets afgelegd op weg naar het werk zijn, dus meestal relatief kort.

Automobilisten moeten overwegen overschakelen naar het openbaar vervoer – als onderdeel van hun dagelijkse beweging, zei Hisako Tsuji, Directeur van de Moriguchi City Health Examination center.

Hamburg-harburg, 9. In November

Geef een reactie