TRANS vetten-verbod in de Verenigde Staten

Donuts
Zo lekker en zo ongezond: In de bakkerij zoals Donuts, transvetten, de vetten van de gezondheid schadenSie vast in Donuts, friet en bevroren pizza ‘ s: TRANS-plug. Dat ze gevaar opleveren voor de gezondheid, is al bekend voor een lange tijd. Maar nu de VS heeft besloten om een Amerikaanse voedsel en waren autoriteit, de Food and Drug Administration om een verbod op de giftige vetten uit de AMERIKAANSE voedsel.

Vanaf juni 2018, alle in de verenigde staten, beschikbare voedsel moet vrij van transvetten. Als rechtvaardiging voor zijn besluit, de FDA wijst op de schadelijke effecten van de vetten en de verwachte daling in het aantal fatale hart-en vaatziekten door het verbod.

Wat transvetten zijn?

Als een TRANS-onverzadigde vetzuren genoemd, die vooral in verwerkte voedingsmiddelen, zoals gebakken en gefrituurd voedsel toevallig vet. Talrijke studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van verzadigde vetten verhoogt het risico op Diabetes, kanker, allergieën, beroerte en hartaanval. In het afgelopen jaar, een AMERIKAANSE studie toonde ook aan dat het vet van invloed zijn op het geheugen: hoe meer transvetten zijn de proefpersonen, de minder voor de woorden behoorde, waren ze in staat om te onthouden.

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (efsa) adviseert het beperken van de dagelijkse inname van transvetten tot twee gram en dit aantal al bereikt na een Berlijn. Al vijf gram transvet dagelijks, het risico voor hart-en vaatziekten neemt toe met 25 procent.

Amerikaanse producenten van levensmiddelen moeten de verboden TRANS vetten in de toekomst door andere, gezondere vetten te vervangen – er zijn meestal duurder, deskundigen verwachten een stijging van de prijs van de betrokken producten.

Hamburg-harburg, 22. Juni

Geef een reactie