Toxoplasmose: Huisdieren maken je ziek

Zu viel Tuchfühlung kann gefährlich werden
Haas en co. gewoon om te Knuffelen lief! Maar pas op: Te veel contact kan gevaarlijk zijn. Vacht kruipen, gezicht likken: Voor veel eigenaren van gezelschapsdieren is een nauw contact met uw lieveling heel normaal. Wat velen niet weten: het leven heeft gevaren in de Vorm van zoönosen – ziekten die van dieren op mensen. Hier zijn de meest belangrijke.

Toxoplasmose

Toxoplasmen ééncellige organismen die kunnen worden doorgegeven door de Kat ontlasting, bijvoorbeeld tijdens het Schoonmaken van het kattentoilet van de mensen dragen (dus Schone handschoenen).

In normale gevallen, toxoplasmose is onschuldig en meestal zonder gevolgen ausheilende ziekte. Gevaarlijke infectie voor moeders en hun ongeboren kind. In het ergste geval kan leiden tot een miskraam of het Ongeboren kind last heeft van ernstig persoonlijk letsel of schade aan de hersenen.

Spoelwormen

Vooral jonge honden en pups hebben vaak last van enorme rondworm-besmetting. Sinds de worm eieren blijven gemakkelijk aan de vacht, vast, zitten bijzonder gemakkelijk, omdat ze vaak ongewassen handen in de mond. In de mens, spoelwormen kan leiden tot een verslechtering van de gezondheidstoestand en, in zeldzame gevallen, problemen met het gezichtsvermogen door de inkapseling van een wormachtige larve in het oog. Zo, Na elke Slag om je handen te wassen, en in het geval van de ziekte wordt vermoed, naar de dokter gaan.

Hondsdolheid

Door wilde dieren contact met dieren kunnen worden besmet met het virus en daarna voor uw houder via een kras of bijten gevaar. Laat daarom uw hond of kat tegen hondsdolheid te vaccineren.

Kat-en vaatziekten

Kan worden overgebracht door Bijten of Krabben, en kan leiden tot gezwollen lymfeklieren. Complicaties worden gevreesd te worden, alleen in het geval van een verzwakte defensie, bijvoorbeeld door het gebruik van een hoge dosis cortisone behandeling.

Papegaaien ziekte

Ook vogelliefhebbers kunnen vangen van hun little darlings. De oorzaak van de verwekker, Chlamydia Psitacci, die van invloed papegaaien en parkieten. Afhankelijk van de soort vogel het is ook wel ornithose of psittacose. Besmette vogels scheiden van de ziekteverwekker met uitwerpselen, urine en neusuitvloeiing, die vervolgens geïnhaleerd met behulp van uw spring-stof. Dus, zo schattig als ze is: Op de populaire Kiss is beter te onthouden. Mogelijke symptomen van een infectie met hoge koorts, hoofd zijn hardnekkig en pijn in de ledematen, zwak. Wordt behandeld met antibiotica.

Geef een reactie