Tick-borne encephalitis (TBE)

De tick-borne encephalitis (TBE) is een virale ziekte die wordt overgebracht door teken. Een infectie met de TBE-Virus hoeft niet altijd ernstig veel Geïnfecteerde ontwikkelen geen symptomen. Maar in sommige gevallen is er een ontsteking van de hersenen (Meningitis) van de huid, de hersenen, een stof zelf kan worden ontstoken (meningo). Naast een grondige teek bescherming van een vaccinatie TBE kan worden voorkomen.

Wat is een tick-borne encephalitis (TBE)?

De tick-borne encephalitis (TBE) is een ziekte in de hersenvliezen, de hersenen en het ruggenmerg kunnen ontbranden. Trigger de TBE-Virus, dat behoort tot de familie van flaviviruses. Deze virussen zijn in het algemeen verzonden, meestal door insectenbeten op mensen, in het bijzonder om van een TBE-infectie is bijna uitsluitend door tekenbeten.

Den besten Schutz vor einer Infektion mit der Frühsommer-Meningoenzephalitis bietet die FSME-Impfung

De beste bescherming tegen infectie met het tick-borne encephalitis TBE vaccinatie biedt

Afhankelijk van de Regio van ongeveer 0,1 tot 5 procent van de teken dragen de TBE-Virus. Er zijn bepaalde risico gebieden waar relatief veel teken TBE-Vervoerders in Duitsland, dit geldt met name voor Beieren en Baden-Württemberg. Maar ook in Hessen, Thüringen en Rijnland-Palts, zijn er zogenaamde endemische gebieden.

Niet alle van de TBE-Geïnfecteerd is, zal merken symptomen

Infectie met de tick-borne encephalitis niet noodzakelijkerwijs leiden tot een ontsteking van de hersenen. Slechts ongeveer een derde van die Geïnfecteerd is, zal nooit kennisgeving van de symptomen van een ziekte. Toon je griep-achtige verschijnselen zoals koorts, hoofdpijn en pijn in de ledematen, die verdwijnt na een paar dagen. Elke Tiende is, echter, een korte tijd later een tweede ziekte fase. In deze ernstige ontsteking in het gebied van het Centrale zenuwstelsel (CNS) optreden, bijvoorbeeld:

  • Hersenen Ontsteking Van De Huid (Meningitis)
  • Meningeale en ontsteking van de hersenen (meningo)
  • Van de hersenvliezen, de hersenen en het ruggenmerg ontsteking (meningo encefalomyelitis)

Een TBE-infectie is alleen in relatief weinig van de mensen moeilijk, maar het kan leiden tot permanente schade aan het zenuwstelsel. Daarom is het op de grond in bossen en weilanden, is het belangrijk om zichzelf te beschermen met maatregelen zoals lange kleding tegen teken. Voor mensen die wonen in gebieden met een hoog risico en een heleboel natuurlijke stoppen, kan een FSME-vaccinatie zinvol is.

Geef een reactie