Tendinitis: Hoe gaat de arts bij de diagnose?

In tendinitis, de diagnose is meestal vrij snel. De arts van de patiënt, de progressie van de ziekte tekenen: als te hebben plaatsgevonden, is de pijn voor de eerste Keer?

Hebben ze ontwikkelde zich langzaam? Of het iemand is opgevallen dat u alle van een plotselinge? Hoe is het karakter van de klachten, en waar precies is de pijn? Welke bewegingen u merkbaar? Daarnaast zal de arts het krijgen van een scheiding in gevallen van verdenking van een pees ontsteking voor de diagnose query ‘ s, welke activiteiten de Patiënt voert, zowel professioneel als privé. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen van een eventuele mechanische Overbelasting, om te vermijden dat precies deze beweging, voor het moment. Ook andere symptomen van belang (bijvoorbeeld roodheid, zwelling of pijn in andere gewrichten). Belangrijk voor alle reeds bestaande aandoeningen, zelfs midden in de kring van Verwanten (bijvoorbeeld reuma).

De arts controleert het getroffen gebied na verdikking

In het geval van tendinitis, een zorgvuldig lichamelijk onderzoek is gevolgd voor de diagnose. De arts controleert het getroffen gebied nadat de zwelling is verdwenen, als roodheid aanwezig zijn, de huid wordt verwarmd, of de peesschede is gezwollen. Dit zal bewegen van het gewricht en het controleren of het gaat om kraken geluiden. Ook de pijn gevoeligheid testen zorgvuldig. In veel gevallen zijn deze studies rijk in van een pees ontsteking van een echtscheiding voor een betrouwbare diagnose. Optioneel kan de afbeelding geven imaging procedures bovendien informatie (bijvoorbeeld, echografie en magnetische resonantie imaging).

Als de arts het krijgen van een echtscheiding zijn er geen mechanische oorzaken van de pees ontsteking wordt vermoed, zal hij, voor de diagnose bovendien een bloed test. De Markers van ontsteking, en de zogenaamde reumatoïde factoren kan belangrijke informatie verschaffen.

Geef een reactie