Te veel zout? U moet aandacht besteden aan

Vaak nemen we te veel zout om ons, zonder het te beseffen. Wat voor soort voedsel je beter zou moeten maken van een boog, zei Dr. Johannes Wimmer.

Kwaad of goed voor de gezondheid? Geen kruid is zo controversieel zijn als onze zout. Experts raden aan niet meer dan twee gram per dag. Het gemiddelde verbruik ligt rond de elf gram. Te veel zout kan leiden tot een verstijving van de slagaders, en vroegtijdige vasculaire ouder worden, waarschuwen Artsen. Omdat de hoge bloeddruk waarde is toegenomen en daarmee het risico op een hartaanval verhoogt.

Verwerkte voedingsmiddelen bevatten de meeste zout

We nemen van te veel zout tot ons, niet omdat wij vallen te vaak naar de strooier. Omdat meer dan 80 procent van de spice nemen we in de door verwerkt voedsel voor ons. Zo run run is in een Naakt van de koel-teller is bijna onze dagelijkse voeding. De Goede: Op het etiket van de fabrikant dient aan te geven omdat 2016 de inhoud van keukenzout. Een kopen dus.

Wie houdt er niet van om te blijven staan in de keuken en daardoor vaak tot afgewerkte producten, die fungeert een bijzonder risico. Wetenschappers hebben kritiek die in de pizza ‘ s (met name de pepperoni) en aardappelknoedels te veel zout is opgenomen. Kant-en-klare producten die u moet vermijden, daarom beter.

Vis-Fans moeten in het bijzonder aandacht. Omdat ongeslagen op nummer één op het zout van de zonden van de Haring-filet van Nordic art. van De Verklaring: Haring is traditioneel bewaard in pekelwater. Ook in het geval van de zalm, het ziet er niet beter: met 100 gram gerookte zalm, bereiken we meer dan de helft van de dagelijkse zout budget. Verrassend: Hoe Stichting de test werden onlangs gevonden uit, diepvries friet, echter zeer laag in zout.

Verse kruiden als een zout Alternatief

Om aan de veilige kant zijn consumenten die regelmatig toegang tot de zout-vrije producten. Niets mis u kunt doen in het geval van granen, vers fruit en groenten, yoghurt, Kwark, verse kaas, puur vis en vlees. Bij het koken, moeten we gebruik maken van zout met mate. Tip: Seizoen je eten in plaats daarvan meer en meer met verse of gedroogde kruiden. Dit is niet alleen gezond, maar ook goed smaakt.

Zo veel zout in ons voedsel

De groene Hapje van de op-glas heeft het allemaal: 50 g zure komkommers bevatten 1.3 g zout. Ook de Crème van spinazie, we moeten niet spice – in 170 g 1,4 g zout al. Deel-gebakken broodjes belegd met Goudse kaas voor het Ontbijt? Beste niet: Een broodje met een plakje kaas al biedt 1.9 g zout.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie