Te nemen waarom je de Sport Vitamine C moet

Vitamin C nach dem Sport ist gut für Gesundheit
Iedereen die genoeg Vitamine C, vermindert schadelijke metabole processen in het lichaam sport betekent ook Stress voor het lichaam, maar Vitamine C is bijzonder goed. De praktijk Vita heeft de feiten.

Met een verhoogd niveau van fysieke activiteit – zoals sport – stijgingen, de zogenaamde oxidatieve Stress. Dit betekent dat Er meer zuurstof in het bloed is voor het lichaam functies is nodig. Een gevolg van: als Gevolg van de Overmatige beschadiging van de cellen (lipide peroxidatie), eiwitten (proteïne oxidatie), of hele stukken van het DNA.

Een Oranje tegen kortademigheid?

Onderzoekers aan de Universiteit van Helsinki show in een recente studie, dat de schadelijke invloed van oxidatieve Stress door het nemen van verminderd kan worden door Vitamine C significant.

Echter Vitamine C is ook betrokken rechtstreeks in bepaalde metabolische processen, zoals de productie van Histamine, prostaglandines, of cysteinyl leukotriene (glutathion). De frequentie van luchtwegklachten, doen zich vooral voor na het sporten, bijvoorbeeld, de zogenaamde bronchoconstrictie (vernauwing van de bronchiën) of respiratoir falen (niet voldoende om de longblaasjes met lucht) – wordt verminderd door de inname van Vitamine C met de helft.

De vitamine C inname kan verhogen gemakkelijk

Afhankelijk van de opzet van de studie werden de proefpersonen toegediend de Sport tussen de 0,5 en 2 gram ascorbinezuur (Vitamine C) – het equivalent van vijf tot 20 keer de aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen mens van de duitse vereniging voor voeding (DGE) (100 milligram).

De inname van Vitamine C in deze bedragen is onschadelijk voor de gezondheid en, dienovereenkomstig, zonder de betrokkenheid van een arts. Goede leveranciers van Vitamine C rozenbottels (1250 milligram per 100 gram), Zwarte bessen (175 mg per 100 gram), citroen (50 milligram per 100 gram) en paprika (140 milligram per 100 gram). Om de dosis van 0,5 tot 2 gram, zou u hebben om te consumeren, maar grote bedragen van – Vitamine-C-poeder is beter.

Een heerlijke aanbeveling voor de gezondste fruit salade in de wereld is hier te vinden.

Geef een reactie