Te laat voor de tandarts: tandbederf bij jonge kinderen

Ein kleines Mädchen hat Zahnschmerzen
Zelfs bij Twee – drie-jaar zuivel moeten worden van de tanden en wortels behandeld, getrokken, waarschuwen deskundigen – dat is de reden waarom zij adviseren de ouders om meer aandacht te besteden aan de mondgezondheid van uw Kinder20 procent van onder de drie jaar hebben tandbederf – dit is de angstaanjagende gevolg van een recente duitse studie. De reden hiervoor is dat de ouders gaan met hun Beetje te laat voor de tandarts. Hier leren, wat is de tijd van het eerste bezoek aan de tandarts is te wijten.

De meeste ouders gaan met hun kinderen te laat naar de tandarts, waarschuwen artsen van de polikliniek voor Preventieve tandheelkunde en pediatrische tandheelkunde, Universitair ziekenhuis Jena, Duitsland.

Het resultaat van de zogenaamde early childhood caries is gebruikelijk in de medische sector als Early Childhood Caries (ECC) is bekend – indien onbehandeld, kan leiden tot de vernietiging van de hele melk gebit. Na alle, 20 procent van het onder de drie jaar oud worden beïnvloed door dit Lijden.

In het kader van een preventie-programma sinds 2009 meer dan 500 gezinnen deelgenomen, gesensibiliseerd de Jena artsen ouders, voor cariës profylaxe in hun pasgeborenen. Na vier jaar, de mondgezondheid van Drie – tot vier-jarigen met collega ‘ s werd vergeleken met een controle groep. Het resultaat: De kinderen van wie de ouders deelnamen aan de preventie programma hadden significant minder tandbederf.

Om te voorkomen dat early childhood caries

Uit hun studie resultaten, zijn de initiatiefnemers van het programma afleiden van twee maatregelen voor de preventie van early childhood caries: ze doen een beroep op alle ouders om de start van de eerste melk van de tand naar tand te poetsen en te gaan van het eerste jaar van het leven met de Kleine naar de tandarts twee keer per jaar. Het juiste moment voor het eerste idee tot de tandarts, van de zesde maand van het leven, volgens deskundigen.

Goede tandheelkundige zorg bij kinderen

De eerste melktanden moeten dagelijks met een vochtige katoenen doek of gaas en schoongemaakt staven. In het tweede jaar, twee keer per dag, met een zachte kinderen tandenborstel en fluoride tandpasta te poetsen, zodat het schuim een beetje. U kunt kopen een aantrekkelijke tandenborstel met een kleurrijk beeld op de handle of met vage dierlijke vorm, zodat de tanden maakt het poetsen van de Weinig plezier.

Hamburg-harburg, 27. Januari

Geef een reactie