Tandpijn vele oorzaken hebben

Tandpijn hebben veel verschillende oorzaken. Kortom, de pijn kan afkomstig zijn van de Tand zelf, het tandvlees en het kaakbeen. Voorkomende triggers van tandbederf (cariës), ontsteking van het tandvlees (Gingivitis) en de weefsels (het parodontium), die in het bezit van de tanden in de kaak (parodontitis).

Mogelijke oorzaken van tand pijn

Zowel de ontsteking als blootliggende zenuweinden – als de ontbrekende tand of kies, het glazuur of de tand nek zijn blootgesteld en irriteert de zenuwen en de pijn veroorzaken.

Tand pijn kan ontstaan als de tanden en het tandvlees gezond zijn, maar ook grotere zenuw takken zijn geïrriteerd of ontstoken is. Soms kan pijn in de tanden uit te oefenen, maar de oorzaken elders liggen. Dan is de arts van uitstralende pijn spreekt bijvoorbeeld uit de temporomandibular joint, de paranasal sinussen, of in zeer zeldzame gevallen, ook van het hart.

Direct vanaf de Tand te beginnen

 • Cariës:
  Een film van Bacteriën (Tandplak) heeft betrekking op het tandglazuur. Bacteriën zetten suiker om in zuur. Eerste van alles, van kleine Gebreken glazuur op de tanden, de gevoelige dentine wordt beïnvloed.
 • Glazuurdefecten:
  Het zuuraanvallen ontbinding van het tandglazuur en tandbeen. Sterke zuren worden bijvoorbeeld gebruikt in alcoholische dranken zoals Cola, vruchtensap en wijn. Brandend maagzuur (Reflux), en frequent braken, zoals in eetstoornissen, zoals boulimia, zijn andere oorzaken.
 • Blootliggende tandhalzen:
  Ontsteking van het tandvlees, bijvoorbeeld door middel van tandheelkundige steen of een onjuiste borstelen techniek, de mogelijke redenen kunnen zijn dat het tandvlees zich terugtrekt en de tand zakken. Als een resultaat, de gevoelige tand nek zijn blootgesteld.
 • De Wortel Van De Ontsteking, Pulpitis:
  Zowel van cariës evenals ontsteking dicht bij de tandwortel, op basis van bacteriën kunnen doordringen tot in het binnenste van de Tand en een ontsteking trigger.
 • Tanden tanden bij baby ‘ s, of het doorbreken van wijsheid:
  De eerste tandjes zijn de oorzaak van de pijn. Als de verstandskiezen zijn ook de tand pijn.
 • Tandstand:
  Tanden zijn niet regelmatig in het Gebit, dit kan leiden tot tand pijn.
 • Ongevallen:
  Als gevolg van een ongeval, impact, of een zeer zware Hap, tanden beschadigd raken, geheel of gedeeltelijk te breken. Ook het omliggende weefsel kan worden aangetast, en een tand pijn veroorzaken.
 • Droge mond:
  Door medicijnen (zoals antidepressiva) of op oudere leeftijd, speeksel productie kan verminderen. Dus, een belangrijke bescherming voor de tanden is opgeheven; het risico van tandheelkundige ziekten zoals tandbederf toeneemt.

Van het tandvlees of tandheelkundige apparatuur, vasthouden aan de basis

 • Parodontitis / Parodontale Aandoeningen:
  In het geval van een parodontitis of parodontale ziekte van de tandheelkundige veranderingen. Als een gevolg hiervan, de kaak gaat terug tot op het bot; de aangetaste tanden los te maken en tand pijn zijn ook mogelijk.
 • Gingivitis:
  Gingivitis wordt vaak veroorzaakt door bacteriën (tandplak, Tandsteen). Het tandvlees is rood, bloedt gemakkelijk en is pijnlijk. Het stappen terug, om de nek van de tanden; dit kan leiden tot tand pijn.

Van de zenuwen procedure

 • Koude, Warmte, Druk:
  Fysieke trigger effect de meest acute tandheelkundige pijn, die verdwijnt heel snel.
 • Fantoom pijn, na een Tand werd getrokken:
  Na de extractie van een tand (extractie), die kan een pijn.
 • Ontsteking van de zenuwen in het gezicht en de kaak gebied:
  De boven-en onderkaak worden geleverd door verschillende zenuwen; de belangrijkste zenuw van de trigeminale zenuw. Een irritatie of ontsteking kan leiden tot kiespijn, zelfs in een gezond Gebit.
 • Gordelroos (Herpes zoster):
  Herpes zoster is een virale ziekte van het zenuwstelsel ontsteken pijnlijk. De gordelroos treedt op in het gezicht, zelfs tand pijn.

Uitstralende Pijn

Röntgenaufnahme der Zähne hilft dem Zahnarzt bei der Diagnose von Zahnschmerzen

X-ray helpt de tandarts bij de diagnose van tandheelkundige pijn

 • Kaakproblemen:
  Ontsteking (kaak abces) of slijtage van de temporomandibular joint (artrose) kan leiden tot pijn, die uitstralen tot de tanden.
 • Ontsteking Van De Sinussen (Rhinosinusitis):
  Achter diffuse tandheelkundige pijn kan ook betekenen dat een ontsteking van de paranasal sinussen.
 • Hartaanval:
  Zelden, een hartaanval is achter de tand pijn. De pijn is van straling, vooral in de borst en schouders, en soms ook in de buik en bek regio. In een dergelijke – meestal zeer sterk, maar de pijn is een noodsituatie!

Tandheelkundige behandeling

 • Of Boren in de behandeling van Cariës, een gebitsreiniging of het bleken bij de tandarts, tanden en tandvlees geïrriteerd zijn vaak door de behandeling. De pijn zakt snel.

Mechanische Oorzaken

 • Prothesen:
  Slecht passende gebitsprothesen oorzaak van gevoelige tanden zijn vaak pijn.
 • Stress / Tandenknarsen:
  Onder Stress veel mensen met een sterke druk van de klemmen van de tanden – een last voor de tanden. Nachtelijke tandenknarsen (bruxisme) kan ook leiden tot aanzienlijke tandheelkundige afwijkingen.
 • Haakjes: de pijn als gevolg van een orthodontische behandeling kan worden tot op zekere hoogte normaal. Is een slecht passende brace van de sluitertijd, het moet opnieuw worden ingesteld.
 • Flight of duiken:
  Als gevolg van cariës onder vullingen of andere triggers, kleine gaatjes in de tanden. Overdruk of onderdruk, en vervolgens plotselinge ernstige tand pijn.

Geef een reactie