Studie toont aan: een Nieuwe korte tijd therapie bevrijd van Angsten

Frau mit Angstzuständen
Er zijn situaties die angst is volkomen normaal en zelfs nuttig. Maar als je gedomineerd wordt het hele leven, het moet worden behandeld zo vroeg als mogelijk, samen met andere universiteiten Prof. dr. Alfons Hamm Universiteit van Greifswald heeft een nieuwe therapie voor mensen die last hebben van paniekaanvallen en claustrofobie. Het duurt slechts 6 weken en helpt negen van de tien patiënten! In dit Interview, hij onthult waarom.

Prof. Dr. Alfons Hamm, Hoogleraar Fysiologische en Klinische psychologie aan het Instituut voor psychologie van de Universiteit van Greifswald. Hier, antwoordt hij…

De nieuwe therapie helpt met paniekaanvallen en claustrofobie. Dit zijn de twee meest voorkomende angststoornissen?

De meest voorkomende niet. Ongeveer 2,5 miljoen Duitsers aan het lijden. Het Belangrijkste echter, is dat deze Angsten beperken het meest Getroffen. Veel patiënten kan amper nog lopen van het huis, zijn ook aan depressie lijden, te veel alcohol drinken of neem slaapmiddelen. Een therapie die zich bezighoudt vroeg op, we kunnen besparen veel patiënten veel leed.

Wat is een paniekaanval?

Een aanval van de paniek zich manifesteert, bijvoorbeeld door middel van hartkloppingen, zweten, Beklemming op de borst, en de angst voor de dood. De slachtoffers geloven dat ze niet een hartaanval of een beroerte, die niet het geval is. Nog belangrijker, echter, is dat u bij het ontwikkelen van achter een sterke angst dat het zou kunnen gebeuren. En je bent bang om in verlegenheid te brengen zichzelf in het openbaar.

Hoe is het een paniekaanval?

Heel vaak ontmoet je mensen die onder grote druk, maar voortdurend proberen te verdringen. De aanval van de paniek is als een soort ventiel.

Wat zijn de symptomen van claustrofobie?

De Getroffen hebben angst, situaties, om te ontsnappen aan waar het in uw ogen geen manier waarop je een gek van jezelf geheel, als je in een staat van paniek, en die is er, naar uw mening, ook niet helpen.

Welke situaties zijn dat?

Mensenmassa ‘ s, vliegtuigen, liften, theaters, tunnels, de trein rijdt voor een lange tijd. De angst die de grenzen van de patiënt.

Hoe werkt de therapie?

Neemt u een totaal van zes weken en is verdeeld in drie delen: ten Eerste, wij informeren van de patiënt over het onderwerp van de angst: Hoe is het geproduceerd? Wat houdt ze rechtop? We maken een biografie van zijn angst door hem te begrijpen waarom zijn vermijdend gedrag maakt dit alleen nog erger. Na dat je nodig hebt om te gaan met de signalen van uw lichaam dat u bang. De patiënt moet ademen door een rietje. Ervaring: Het is normaal dat uw lichaam reageert dus. En: na kan ook.

In het derde deel, de partijen moeten zoeken naar real-life situaties waarin je bang. Bijvoorbeeld, met de Bus, naar de supermarkt, een wandeling in het bos, auto of met de Lift. U moet dezelfde ervaring: ik vrees, het gebeurt maar niets Slecht, en de angst van het zelf. Dit is de belangrijkste ervaring. De patiënten leren om te vertrouwen op hun gevoelens weer.

Met wie neem ik contact op als ik denk dat ik een angststoornis?

Dan moet u spreken met uw familie, arts of een psychotherapeut over. U kunt zich ook wenden tot mij. Ik zal doorgeven aan uw verzoek om een Universitair ziekenhuis in uw buurt, waarvan velen waren betrokken in ons onderzoek.

Geef een reactie