Stotteren: De meest voorkomende spraakstoornissen

Stotteren verwijst naar een toespraak aandoening die zich manifesteert door een verstoorde doorstroming van meningsuiting. Professionals gebruiken soms de term Balbuties als een Synoniem voor stotteren. Er zijn verschillende soorten van stotteren verschillen, de blokkades, bijvoorbeeld door te Spreken of door opvallend lang gerekt word lettergrepen uit te drukken. De toespraak stoornis is niet een bedreiging voor de lichamelijke gezondheid, maar leidt zelden tot een sociaal stigma dat kan worden Beïnvloed emotioneel zeer verontrustend. In principe geldt: hoe eerder het stotteren wordt behandeld, des te beter zijn de kansen van de spraakstoornissen om zich te ontdoen van.

Wat is stotteren?

Redefluss beim Stottern unterbrochen

Stotteren is een verstoring van de spraak rivier

In stotteren, het normale verloop van de spraak verstoord. Professionals, zoals Artsen en logopedisten (specialisten voor stem -, spraak -, stem -, slik-en gehoorstoornissen) naar kaart brengen van het fenomeen van de spraak stoornissen. In principe is elke stumblers, echter, is niet als waarden tijdens de toespraak, zoals stotteren. Het is pas wanneer meer dan drie procent van de gesproken lettergrepen zijn niet erg vloeibaar, hij kan spraakstoornissen. Deskundigen schatten dat ongeveer één op de 100 volwassenen die stotteren. In vergelijking met Duitsland, ongeveer 800.000 mensen zou worden, dit dus.

Stotteren – een van de twee formulieren

  • Idiopathische stotteren: spraak stoornis in de Kindertijd en treedt op zonder duidelijke externe oorzaak. Op ongeveer een op de 20. Kind voldoet aan de idiopathische Vorm, waar jongens betrokken zijn ongeveer twee keer zo vaak als meisjes. Met toenemende leeftijd, de verdeling tussen de seksen is verbreed nog verder. Zo ‘ n vier tot vijf mannen voor een volwassen vrouw met de spraakstoornissen. Vaak de stuttering doet zich heel vroeg in de Kindertijd, in principe, samen met de verwerving van taal – in ongeveer de helft van de gevallen vóór de vierde verjaardag. Buiten het twaalfde jaar van het leven idiopathische stotteren, echter, is zeer zeldzaam.
  • Verworven stotteren: Deze variant psychische of fysieke oorzaken (bijv. psychische of fysieke Trauma ‘ s) of een ziekte van het zenuwstelsel komen vaker voor.

Geef een reactie