Sterke botten breken niet

Rhabarber enthält Oxalsäure das kann Knochen schädigen
De rabarber opgenomen oxaalzuur kan schade aan het bot – hoog-risico patiënten, dienen alleen te genieten met mate, calcium en Vitamine te beschermen D tegen osteoporose, we weten voor een lange tijd. Maar nu is het duidelijk dat de vitaminen B6, B12 en foliumzuur hebben een preventieve werking. Vijf eenvoudige maatregelen om je botten passen!

Twee grote nederlandse studies, de Europa-brede Amsterdam Longitudinal Aging Study en de Rotterdam studie van het Erasmus Medisch Centrum, aantonen dat er een duidelijke link tussen een verhoogde homocysteïne niveaus en botverlies.

Het Zwakke Punt Van De Dij

In beide onderzoeken, is het lange-termijn studies: in Elk geval, enkele Duizenden vrouwen en mannen werden waargenomen voor tien jaar. Resultaat: de deelnemers die het meest van homocysteïne in het bloed, het risico van het breken van een bot, twee keer zo groot als in het geval van deelnemers met een normale waarden. Andere risico factoren, zoals een verminderde oestrogeenspiegels bij vrouwen na de Menopauze geen rol speelde. Heel vaak zijn de betrokken onderwerpen geleden door de manier van schenkel en de heup fracturen. In het geval van vrouwen het risico was, in vergelijking met deelnemers met een normale waarden, tweemaal de grootte, voor mannen, soms zelfs vier keer zo groot.

Meer macht aan de heup

Maar u kunt voorkomen dat ze: Een Japanse studie op 600 patiënten toonde aan dat de inname van foliumzuur en Vitamine B12 te beschermen tegen osteoporose. De deelnemers kregen twee jaar lang dagelijks 5 mg foliumzuur en 1,5 mg Vitamine B12. Een tweede groep ontving een dummy behandeling. In de studie groep, tien onderwerpen brak de heup in de controle groep, waren er 43! Wie dus regelmatig de Vitamine-Power tanken (van de apotheek), heeft een aanzienlijk betere Kans om te genezen op het bot.

Houdt de botten goed

  • Je ziet af van elke Vitamine D en calcium-eters, alcohol en voedingsmiddelen met een hoog fosfaatgehalte, zoals het smelten van kaas.
  • Ook voedsel met veel oxaalzuur moet drastisch worden verminderd, en rabarber, en, helaas, chocolade.
  • Ga een dag voor 20 minuten: Zelfs als het regent, kan het lichaam kan Vitamine D, calcium in de botten.
  • Drink voldoende (mineraal -) water met hoge calcium gehalte.
  • Water om te drinken, te genieten van de zon, de mooie en soepel.

Geef een reactie