Staar (Cataract)

De term cataract verwijst naar een aangeboren of verworven vertroebeling van de lens van het oog. Beïnvloed zie alleen vertroebeld, als door een sluier, naarmate de ziekte vordert meer dicht, totdat alleen de contouren zijn zichtbaar. De meest voorkomende Vorm van cataract, leeftijdsgebonden Grijs leeftijd sterren. Operaties ter correctie van cataract is de meest voorkomende procedures op het oog in Duitsland.

Wat is cataract?

De staar (cataract) is een pathologische verandering in de lens van het oog. De lens van het oog bevindt zich achter de pupil. Het bevat geen zenuwen of bloedvaten en is gebogen naar buiten, aan beide zijden. De lens van het oog bestaat uit verschillende Onderdelen: In het midden van een kern, die wordt omsloten door de lens van de capsule. De gezonde lens is helder en richt het oog invallend licht, dus dat op het netvlies een scherp beeld wordt gevormd. Staar wordt de lens van het oog wolken over, meer en meer, zodat de visie verder verslechtert.

Beim Grauen Star wird die Augenlinse getrübt

Staar, de ogen vertroebeld lens, zonder behandeling, kan leiden tot blindheid

De geschiedenis van staar

Door de toenemende vertroebeling van de oorspronkelijk heldere lens, is het licht kan komen vrij in de lens op het netvlies een scherpe afbeelding van het meer.

Mensen met staar hebben het gevoel alles alleen door een sluier, net zoiets als een glas melk. Bovendien zijn ze vaak over klagen, worden in lage licht verblind. Ook de zichtbaarheid in het donker wordt steeds erger, de dagelijkse dingen, zoals te lezen valt moeilijk voor de Betrokken persoon. De gezichtsscherpte vermindert meer en meer tot alleen de contouren zijn zichtbaar.

De Grijs Leeftijd Sterren

Een cataract heeft verschillende oorzaken. Met een aandeel van 90 procent van alle gevallen van cataract zijn leeftijd-gerelateerde Grijs seniele cataract of staar (Cataracta senilis) is de meest voorkomende Vorm van staar. Het treedt gewoonlijk pas op na de leeftijd van 60 jaar. Jaar oud en loopt zeer langzaam. De vertroebeling van de lens toeneemt over de jaren heen gestaag. Een cataract, maar kan ook optreden als gevolg van andere ziekten, zoals suiker ziekte (Diabetes mellitus) of letsel en in alle leeftijdsgroepen. Een aangeboren cataract en wordt veroorzaakt door infecties in de zwangerschap.

Staar: genezen door een operatie

Sinds een cataract is een progressieve ziekte, helpt in een laat stadium, slechts één Bediening, het gezichtsvermogen te herstellen. Jaarlijks meer dan 600.000 operaties vanwege staar is de meest voorkomende Operatie in Duitsland, en telt vandaag de dag als een routine-ingreep. In de chirurgie, de troebele lens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens (de zogenaamde intra-oculaire lens) vervangen. De cataract operatie strekt zich uit, als een regel, zonder complicaties en pijn-vrij.

Geef een reactie