Soja neutraliseert plastic gif

Tofu
Soja neutraliseert het schadelijk effect van Bisfenol A (BPA) op de vrouwelijke vruchtbaarheid – dit is een AMERIKAANSE StudieDie chemische stof Bisfenol A kan invloed hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen uit vele studies. Maar volgens een recent onderzoek van de Harvard universiteit, is er een manier om dit te voorkomen – het regelmatig eten van soja.

Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt bij de vervaardiging van de kunststof polycarbonaat. Containers wordt in alledaagse objecten zoals Voedsel, plastic bestek en de baby fopspenen. De stof wordt verdacht te bevorderen onvruchtbaarheid bij mannen en vrouwen.

Soja verzwakt de schadelijke effecten van BPA

Experimenten met muizen blijkt dat een dieet rijk aan soja kunnen beschermen tegen de negatieve effecten van BPA op de vruchtbaarheid. Verantwoordelijk voor dit beschermend effect van het hoge gehalte aan zogenaamde isoflavonen. Deze plantaardige stoffen handelen in sterke doses vergelijkbaar met het vrouwelijk geslachtshormoon Oestrogeen, maar in een watered down effect.

In een recente studie van wetenschappers aan de Harvard T. H. Chan School of Public Health, Brigham and Women ‘ s Ziekenhuis en de Harvard Medical School in Boston, of het regelmatig Soja-inname, vrouwen kunt helpen met onvruchtbaarheid, zwanger.

In de studie van 239 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. Alle proefpersonen waren tussen 2007 en 2012, een of meer kunstmatige inseminatie (In vitro fertilisatie).

Meer zwangerschappen in de groep van soja-Consumenten

Door de urine test, de onderzoekers onderzocht hoeveel BPA de vrouwen hadden in het lichaam. Bovendien, de vrouwen ingevulde vragenlijsten van hun voedingsgewoonten. 176 van hen verteerd regelmatig, soja producten.

Wanneer de wetenschappers geanalyseerd, waarin de vrouwen ging naar de IVF-behandeling succesvol is, wordt het volgende beeld: vrouwen die hoge niveaus BPA in de urine, en at geen soja, had minder succes dan vrouwen met een laag BPA-niveaus. Verbruikt vrouwen met een hoge BPA niveau, maar regelmatig, soja producten, had de chemische geen invloed op uw vruchtbaarheid.

Hamburg-harburg, 28. Januari

Geef een reactie