Sociale Zachtheid – waarom anderen het gevoel zo zacht

Ein älteres Paar kuschelt
De huid van andere mensen te voelen voor ons, zachter dan de onze, toont een recente studie door andere mensen altijd zachtere huid dan wij – althans het voelt zo toont een recente studie van Britse onderzoekers. Wat is er achter de Sociale Zachtheid Illusie?

Als je contact met je eigen Arm, en vervolgens een andere Persoon, waarvan de huid voelt zachter? Dit gaat niet over wie de andere Persoon is, toont een recente studie van onderzoekers aan de University College in Londen. Dus, het antwoord is altijd: de huid van De ander te voelen zachter.

De Londense wetenschappers laat onderwerpen het uitvoeren van een Experiment: Met de wijs-en middelvinger van uw rechterhand beroertes over de huid van de onderarm van de andere vakken en in vergelijking met het gevoel dat wanneer u geschilderd over uw eigen onderarm. Het resultaat: De vrijwilligers voelde de huid van de andere, de meerderheid van zacht aan als uw eigen huid. De onderwerpen aangeraakt in een tweede experiment, de palm van de andere studie deelnemer, ze voelde geen verschil tussen de zachtheid van de huid en die van uw eigen palm. Hoe kwam het tot deze resultaten?

Daarom Huisdier is comfortabel

Mensen hebben behoefte aan fysiek contact met andere levende wezens – dat is, de wetenschap is al bekend voor een lange tijd. Een kind is niet genoeg contact met het lichaam, heeft last van zijn mentale ontwikkeling, maar ook zijn immuunsysteem is de ontwikkeling minder goed.

In 2002, een doorbraak in de niet-onderzoek zweedse onderzoekers: zij identificeerden een specifiek netwerk van Zenuwen in de huid, de zogenaamde C-tactiele netwerk (CT-netwerk), specifiek voor de perceptie van de aanslag verantwoordelijk is. Dit netwerk van Zenuwen stuurt strelende aanraking signalen naar de zogenaamde insulaire cortex – een gebied van de hersenen, die onder andere voor de verwerking van emoties in rekening te brengen.

Een belangrijke rol in de ontdekking van de CT-netwerk niet hebben gespeeld een Experiment met een patiënt wiens huid, zenuwen werkt en het contact is niet in staat om over te weten. In weerwil van deze storing, je reageerde emotioneel om aan te raken: ze Was streelde, voelde ze zich plotseling meer op zijn gemak en ontspannen. De reden: in tegenstelling tot de rest van uw huid, de zenuwen in uw CT-netwerk werkte en verzonden met pats de volgende volgorde naar je hersenen: Ontspannen en zich thuis voelen.

De zweedse onderzoekers waargenomen dat alleen gebieden van de huid waar normaal haren groeien, zijn uitgerust met een CT-netwerk. De patiënt was geraakt in de palm van uw hand, veroorzaakt het dus geen positieve emoties in haar.

De Sociale Zachtheid Illusie werkt

Maar waarom de huid voelt van andere voor ons, zachter dan de onze? Dit is ook te doen met de CT-netwerk, zegt de Directeur van de studie voor het huidige onderzoek. De beslissende indicatie van het feit dat het verschil niet waargenomen, als wij in aanraking met de palm van de hand van een ander. De huid van de gestrei chelten is schijnbaar alleen harige lichaam zachter dan de eigen – alleen daar, waar een CT-netwerk.

De beslissende factor is de zenuw van de ontvanger van de pats. De theorie van de studie, ga dan naar: Wij weten uit eigen ervaring dat raakt op deze delen van het lichaam meer aangenaam om aan te raken, en het verspreiden van deze Kennis op onze eigen huidige perceptie – de Illusie dat de gestreeld de huid zachter aanvoelt dan zijn eigen. De wetenschappers spreken van de Sociale Zachtheid Illusie.

De perfecte stroke speed

Dit wordt ondersteund in theorie door het resultaat van een ander experiment, de onderzoekers, geleid door de slag snelheid werd gemeten en vergeleken. Eerder hadden wetenschappers al gevonden uit, wat is de snelheid in te strelen bewegingen, de CT-netwerk stimuleert het meeste: één tot tien centimeter per seconde. De proefpersonen werden gevraagd om raak de onderarm van een Mitprobanden zonder string beweging en aan de slag dan in verschillende snelheden. Het bleek: De Sociale Zachtheid Illusie was het sterkst wanneer de onderwerpen streelde in de optimale snelheid voor de CT-netwerk.

Meer over de helende kracht van de aanraking, die u hier kunt vinden.

Hamburg-harburg, 15. September

Geef een reactie