Smartphones hart brengen pacemaker van de klok?

Eine ältere Frau telefoniert vor einem Computer
Artsen adviseren patiënten met een pacemaker, het is een Smartphone gedragen te houden als de Telefoon aan het oor op de pacemaker zijde van de Smartphone te dicht in de buurt van de pacemaker, kunnen worden beïnvloed in zijn functie – een recente studie van duitse wetenschappers toont.

Voor een Lange tijd al zijn dragers van het hart wordt aanbevolen voor een pacemaker, draag je je Smartphone 15-20 centimeter van de pacemaker. De reden voor dit is te Wijten aan de elektromagnetische signalen van de smartphone, de functie van de pacemaker zich bevindt, kunnen worden beïnvloed. Echter, deze aanbeveling is gebaseerd op gegevens verzameld van meer dan tien jaar geleden. Ondertussen, de pacemaker en mobiele netwerken en Smartphones hebben ontwikkeld.

Er is een gevaar dat de Smartphone is ook beschikbaar met moderne modellen en mobiele netwerken? Deze vraag, onderzoekers, onder leiding van Dr. Carsten Lennerz werden bij het duitse hartcentrum in München (DHM) in hun recente onderzoek.

In meer dan 3.400 testen met 308 pacemaker-makers, de wetenschappers onderzochten de interactie tussen een Smartphone en een pacemaker. Om dit te doen, stelt u drie verschillende modellen van smartphones (Samsung Galaxy 3, Nokia Lumia en de HTC One XL) rechtstreeks op de huid boven de Pacemaker. De Smartphones werden verbonden met een speciaal apparaat, wordt de verbinding instellen, beltonen, Hold, en afbreken van de verbinding wordt gesimuleerd. De onderzoekers testten het bijzonder deze processen, omdat in deze momenten, het risico is het grootst dat de pacemaker zich bevindt, ontvangt de ‘valse signalen’ van de smartphone.

Twee verschillende apparaten in de Test

Getest twee verschillende hart-en implantaten. De zogenaamde CRT-apparaten (Cardiale resynchronisatie therapie) worden niet meer gebruikt zwakte bij patiënten met een sterk hart, de hartkamers werken goed samen en hun hartspier pompt alleen in een ongecoördineerde wijze. Het CRT-apparaat in de buurt van het sleutelbeen onder de huid en met dunne draden verbonden met het hart. Zo kunt u de slagen van het hart te meten en impulsen waarmee de hartkamers om beter samen te werken.

Zogenaamde ICD-apparaten (Implanteerbare cardioverter Defibrillator) is een kleine elektrische-schok-apparaten, die ook geïmplanteerd onder de huid. Bij patiënten met ernstige stoornissen van het hartritme, het controleren van het hart van de activiteit. Het gaat om levensbedreigende tachycardie of ventriculaire fibrillatie, het apparaat pulsen of elektrische schokken het hartritme weer normaal weer.

Laag Risico Van Interferentie

Het resultaat van de reeks van de test: Bij een patiënt (0,3 procent) is opgetreden stoornissen. Worden ICD-apparaat schokken geïnterpreteerd elektromagnetische signalen van de Nokia Lumia en de HTC One XL, onregelmatige hartslag, en stuurde als antwoord de kleine, pijnlijke impulsen.

Dus u om uzelf te beschermen

De conclusie van de wetenschappers: Ook als het nummer van de opgetreden storingen in de studie was laag, er is het risico. De onderzoekers dan ook, om te voldoen aan de veilige afstand tussen pacemaker Smartphone van 10-15 centimeter. Ook raadt de Smartphone in een borstzak op te slaan en vast te houden als de Telefoon aan het oor aan de kant dat is de andere kant van de pacemaker meestal is dit de rechterkant.

Hamburg-harburg, 24. Juni

Geef een reactie