Smartphone tracking parasieten

Hände mit Smartphone
De Smartphone kan in de toekomst een grotere rol gaan spelen in de diagnose van KrankheitenUS-artsen hebben een nieuwe methode ontwikkeld, met de hulp van een gevaarlijke para-site besmetting kan worden sneller gediagnosticeerd praktijk Vita legt uit hoe een smart phone was om de diagnose-apparaat.

In veel Afrikaanse landen, parasitaire ziekten, zoals de rivier blindheid (een infectie ziekte die tot blindheid kan leiden) of Elefantiasis (abnormale vergroting van een lichaam op grote schaal worden gebruikt, gedeeltelijk door een lymfatische congestie). Voor de behandeling van deze ziekten artsen de werkzame stof Ivermectin.

Het Probleem met deze therapie is dat geïnfecteerde patiënten tegelijkertijd met de zogenaamde Loa loa, een worm, die zich vestigt in het vetweefsel onder de huid van mensen, kan de behandeling met Ivermectin ernstige bijwerkingen en zelfs tot de dood leiden. In Centraal-Afrika, waar de Loa loa wordt op grote schaal gebruikt moest worden stopgezet, moet de behandeling met Ivermectin, dat is de reden waarom.

Parasieten-diagnose via de Smartphone

Video: ONS Leven op de Campus van Berkeley

Dus de Smartphone is de Mini-laboratorium

Om de diagnose van de parasitaire infectie, eerder een bloed onderzoek noodzakelijk is, de evaluatie van die duurde voor ten minste een dag en moest uitgevoerd worden door speciaal opgeleid personeel in afgelegen gebieden is het vaak een Probleem.

Het onderzoeksteam, geleid door Michael D’ambrosio van de Universiteit van Californië een apparaat ontwikkeld waarmee de Loa loa-diagnose werkt snel en zonder speciale opleiding: Een door een 3D-printer-kunststof behuizing voor een Smartphone, in het bloed monster buizen kunnen worden ingevoegd. Het apparaat scant de bloedname, en zendt de beeldgegevens van de camera van de smartphone. Een App op de Smartphone geïnstalleerd analyseert de afbeeldingen en identificeert bewegingen die afkomstig zijn uit Loa loa wormen – en, dus, kan het bepalen van het exacte aantal van de bestaande parasieten.

De wetenschappers willen nu om Manieren te onderzoeken om meer parasieten, met uw Smartphone-het lab-track.

Hamburg-harburg, 7. Mei

Geef een reactie