Smartphone-Burn-out – kinderen zijn in het bijzonder het risico van

Zwei Kinder sitzen auf einer Couch und spielen mit ihren Handys
Indien en wanneer de kinderen komen om te Spelen, omdat ze omgaan met hun Smartphone, is er het risico van verslaving, zeggen de deskundigen smartphones zijn in het besturen van onze kinderen in de Verslaving aan dit thema heeft vandaag een nieuwe studie. Het is tegelijkertijd een boek over het onderwerp Digitale Burn-out – praktijk Vita geeft beide.

Bijna elke tiende kind (acht procent) in gevaar is, als het gaat om Smartphones – een recente studie toont namens de staat de media-autoriteit van NOORDRIJN-westfalen. De onderzoekers interviewden ongeveer 500 kinderen in de leeftijd van acht tot en met 14 jaar.

Burnout is een risico bij kinderen en volwassenen

De permanente druk om altijd bereikbaar te beantwoorden query ‘ s, leidt tot Stress en kan zelfs leiden tot een Burn-out. Volgens de studie, ongeveer elke vierde kind voelt zich door de voortdurende communicatie over WhatsApp benadrukt. Alexander Markowetz, Junior Hoogleraar computer science aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universiteit van Bonn, heeft een verklaring uitgegeven, waarin het niet gaat: de één Die voortdurend bereikbaar en afgeleid, in de huidige activiteit en om te ontspannen. In zijn boek Digitale Burnout Waarom onze continue Smartphone gebruik is gevaarlijk, hij beschrijft enkele gevallen waarin deze voorwaarde reed mensen die in een Burnout.

Zijn bevindingen zijn gebaseerd op een 2014 studie, de Bonn onderzoekers de Smartphone gedrag van gebruikers analyseren door middel van een App. Daarom breken we gemiddeld elke 18 minuten in onze huidige activiteiten, kijk op onze mobiele telefoon. Bij kinderen en adolescenten onder de leeftijd van 18 jaar, dit verschijnsel is zelfs meer uitgesproken – je wordt geript al tien minuten van uw activiteit. Veel van de gebruikers (25 procent van de jongeren) om te kijken naar alle zeven minuten op het scherm. En je bent je bewust van: In de huidige studie, 48 procent van de respondenten ten minste, worden door uw telefoon worden afgeleid, bijvoorbeeld uit school taken.

Een totaal van drie uur samen een dag, waarop jongeren omgaan met uw Smartphone voor veel gebruikers drie uur en 45 minuten. Dus u bent in de duur van stress en burn-out op een hoger risico dan volwassenen.

Wat kunnen ouders doen?

De onderzoekers van de huidige studie de respondenten ouders van de Smartphone gebruik van hun nakomelingen, en vond dat deze voelen zich vaak hulpeloos en onzeker. Maar hoe de ouders gedragen zich correct?

Vanaf een Smartphone-ban, Alexander Markowetz ontmoedigt – dat zou alleen maar leiden tot extra Stress. Want volgens een uitgevoerd in 2012 Britse enquête, 66 procent van de mobiele lijden van de draadloze gebruikers de zogenaamde Nomophobia (No-Mobiele-Telefoon-Fobie) de gedachte van te worden zonder uw Smartphone maakt je bang. Ook jonge mensen zijn meer betrokken.

De auteur moedigt ouders aan om hun kinderen te leren het belang van het bewust leven, vertragen en mindfulness, en om hen te stimuleren tot het nemen van digitale breekt en de Smartphone, als je te maken hebt met iets anders.

Hij is van mening dat een tijdelijke mobiele telefoon is de intrekking van de zin – maar alleen als het kind een echte ervaring wordt als Alternatief aangeboden, hoe dacht u van een uitstapje in de natuur. Zodat de jongeren kunnen ervaren hoe plezierig het is om samen tijd doorbrengen zonder een Smartphone onderbrekingen, en zal niet het verlies van het apparaat staan.

Book Review: Digitale Burnout

Digitale Burnout Waarom onze continue Smartphone gebruik is gevaarlijk verschijnt op de 1. Oktober bij Droemer. De auteur Alexander Markowetz bezighoudt met het overmatig gebruik van smartphones onder jongeren en volwassenen, hun gevolgen voor leven, gezondheid, en onderwijs van de kinderen en geeft tips, om te ontsnappen aan de dagelijkse Maalstroom van de smartphone.

Hamburg, 1. Oktober

Geef een reactie