Slapeloze Nachten? Wat echt helpt tegen slapeloosheid

Wist u dat er reddingsvesten voor de slaap-apneu? Of dat een dagboek kunt stoppen met onze night ‘ s Gedachten gaan rond in cirkels? De slaap deskundige, Somnologe en psychologische psychotherapeut Dr. Tillmann Müller legt effectieve behandelingen voor slapeloosheid.

Vaak slapeloosheid te wijten aan de ademhaling stoornissen is geactiveerd. Waarom is de ademhaling in de slaap, zo kwetsbaar?

Experte Müller: 10% leiden an Schlafstörungen ohne organische Ursache.

Vaak psychologische Stress is ook een trekker van slaapstoornissen, Slaap arts, Dr. Tilmann Müller: Ongeveer 10 procent van de bevolking last van chronische – en slaapstoornissen die geen organische oorzaak.

Van de nachtelijke ademhalingsstoornissen voor ongeveer 5 procent van de bevolking worden beïnvloed, met de incidentie met de toenemende leeftijd en het verhogen van het lichaamsgewicht toeneemt, aan de andere kant, en helaas, ongeveer de helft van de bevolking is nu overgewicht. De ademhaling in de slaap is zo kwetsbaar, omdat met in Slaap vallen, de spierspanning wordt verminderd. Helaas, de spanning daalt in de spieren, de keel, de luchtweg open blijft. Als vervolgens met de leeftijd, het bindweefsel verliest haar elasticiteit, het is te trillen in de keel, de individuele weefsel onderdelen, zoals de huig in de luchtstroom te beginnen en de typische snurk geluid. Dit is vooral duidelijk na de consumptie van alcohol, want alcohol werkt als spierverslapper

Kan snurken gevaarlijk?

Normaal snurken is het onschadelijk. Het wordt gevaarlijk wanneer het inademen van de luchtwegen en de keel door het ontbreken van een spier en weefsel spanning in de mate dat het vernauwt of zelfs sluit die weinig of geen zuurstof meer. De expert spreekt van een obstructief slaap apneu. Een dergelijke ademhaling onderbrekingen lijken heel Gezond tot vijf Keer per uur. Van een pathologische aandoening, spreekt men alleen, als de frequentie is ongeveer tien keer per uur. Typische kenmerken voor een pathologische snurken luid, onregelmatig snurken met pauzes in de ademhaling, en een verhoogde slaperigheid overdag

Wat de therapie zou je aanraden om de Getroffen?

De standaard therapie voor morbide snurken is de zogenaamde CPAP-masker therapie. Het is nacht, geblazen door een neusmasker lucht in de keel. De luchtdruk spalken de luchtwegen en houdt deze open. In individuele gevallen – als de ademhaling drop-outs komen alleen voor in rugligging, helpt een zogenaamde rugligging voorkomen vest. Activiteiten in de keel mag alleen uitgevoerd worden als anatomisch juiste afwijkingen te rechtvaardigen, anders is er een overblijvende risico voor leven-lang-slik-en spraakstoornissen.

Die slaapt niet genoeg is, wordt hij ziek, dom, vet en crazy – is dit correct?

Nee, dat is onevenredig zwaar overdreven. Ongeveer 10 procent van de bevolking lijdt onder chronische en slaapstoornissen die geen organische oorzaak. In een dergelijke psychologische of stress-gerelateerde slaapstoornissen zijn niet vaak hart-en vaatstelsel-frequente ziekten, zelfs auto-immuunziekten. De gezondheid van de Psyche en de kwaliteit van leven lijdt hier te zien. Wetenschappelijk gezien een sterk verhoogd risico op het ontwikkelen van een Depressie wordt gedetecteerd met deze Vorm van slapeloosheid

Dus te weinig slaap is niet een leven op zijn minst gevaarlijk is het?

Ja en nee! Als je aan het rijden bent, moe en jet lagged en slaperig in de auto, dan is het risico voor de dodelijke ongevallen is bekend om groot te zijn. Een chronisch gebrek aan slaap als zodanig, zonder extra belasting factoren, zoals de pathologische snurken, maar het zelf fysiek is onschadelijk, psychologisch, echter, is een kwelling!

Waarom ben je soms ‘ s nachts wakker en begint te rollen rond in de problemen?

In de nacht is donker en heeft weinig afleiding is. Dus, zelfs kleine dingen worden ervaren als bijzonder groot. Daarnaast is de fysieke omgeving, in de tweede helft van de nacht, dat we de neiging hebben om een bijzonder depressief-getint Denken. In de tweede helft van de nacht de meeste van de stress zal uitgedeeld worden in het lichaam hormonen in de loop van de 24-urige dag. Op hetzelfde moment, slapen is teruggebracht in druk door de voorafgaande drie tot vier uur slaap. Echter, de biologische ritme is nog in de kast. Het is dus op hetzelfde moment rustte, geïnactiveerd, en benadrukt

Hoe moet ik handelen om te ontsnappen aan het idee van de carrousel en vinden weer slapen?

De poging om te stoppen met de gedachten veroorzaakt meestal het tegenovergestelde. Het is beter om je eigen gedachten, een innerlijke afstand, iets om weg te gaan en het niet nemen van je gedachten zo serieus. Zoals vervelend Kennissen te bezoeken wanneer u kunt ze niet gebruiken. Zogenaamde mindfulness training kan helpen, dit interne Rust praktijk. Ook handig: in de Avond, houd een dagboek bij, waarin je kunt vasthouden: Wat was het slecht vandaag?, Wat was goed vandaag? en Wat ga ik morgen nog herinneren?. Dit vermindert de invloed van de dagelijkse ervaringen op het autonome zenuwstelsel en kan het helpen om een betere nacht afgesloten. En als al het andere faalt en de gedachte van kringen, nog steeds hardnekkig en licht, bijvoorbeeld door het lezen af te leiden.

Interview Met Dr. Müller Tilmann
Somnologe (volgens de criteria van de duitse vereniging voor slaaponderzoek en slaapgeneeskunde aangewezen slaap deskundige), als een Psychologische psychotherapeut (gedrags-therapie, hypnotherapie), en auteur van het boek: de trein naar de slaapstand – een gids voor zelfhulp, Hogrefe in 2010.
Website: www.schlafgestoert.de

Geef een reactie