Sinusitis-oorzaken: Vaak een loopneus is de trigger

In de meeste gevallen de oorzaak van een acute neus sinusitis, een loopneus, wat betekent dat de huid ontsteking van het neusslijmvlies.

In het geval van een Sinusitis, het slijm vast in de sinussen

Dit is gezwollen als gevolg van de ontsteking, kan niet stromen van de slijmerige Afscheiding die wordt geproduceerd, de neus is normaal zelfreinigend. Op deze manier worden de Overgangen tussen de Binnenkant van de neus en de paranasal sinussen gesloten zijn en de ventilatie gestoord is, de sinussen. Het slijm hoopt zich op in de sinussen, de verspreiding van een ziekteverwekker in het warme, vochtige klimaat snel, en leiden tot een ontsteking.

Sinusitis kan ook worden van de tanden

Niet elke verkoudheid leidt automatisch tot een Sinusitis. Of dit gebeurt, is afhankelijk van, onder andere, van de anatomie van het Individu, de individuele sterkte van het immuunsysteem de ziekteverwekker zelf. In zeldzame gevallen, Sinusitis is een aanvulling op deze, door de neus veroorzaakt (Rhino genen) ook een zogenaamde odontogenic (tanden uitgaande) Sinusitis. Oorzaken zijn dan fistels, onder andere, ontsteking van de tandwortel tips, of kaakholte. U kan zich ook voordoen na het trekken van tanden.

Frau mit Schnupfen im Bett

Een oorzaak van acute ontsteking van de sinussen een loopneus is

De oorzaak van Sinusitis, de bacteriën zijn meestal

Wordt geactiveerd door de ontsteking van de sinussen door bacteriën, zoals Haemophilus influenzae of Streptococcus zoals Streptococcus pneumoniae. Maar ook virussen, zoals Rhino-, corona-, Influenza, of adenoviruses, of schimmels (Aspergillus) als een Sinusitis-oorzaken vraag. De Overdracht gebeurt meestal via een zogenaamde droplet-infectie. De ziekteverwekker over een korte afstand van maximaal één Meter door hoesten, Niezen of Praten over de lucht van de ene Persoon naar de andere. De incubatietijd, de tijd tussen besmetting en het verschijnen van de eerste symptomen, het duurt drie tot zeven dagen. Maar ook een Allergie kan veroorzaken, een loopneus, een sinus-infectie.

Andere oorzaken van acute Sinusitis

  • Intubatie (de invoering van een sonde) via de neus (in nosocomiale Sinusitis)
  • Drukschommelingen bij vliegen of duiken (Baro-Sinusitis)
  • Binnendringen van ziekteverwekkers tijdens het Zwemmen (zwemmen Sinusitis)

De oorzaken van chronische sinusitis zijn wijzigingen, zwelling of ontsteking, die kunnen voorkomen dat een voldoende ventilatie van de neus. Zoals in het geval van acute Sinusitis kan vermenigvuldigen ziekteverwekkers dan het is zeer goed en altijd leiden tot een ontsteking. De oorzaken van deze veranderingen zijn, bijvoorbeeld:

  • anatomische veranderingen in de Neus (bijvoorbeeld, de Kromming van het neustussenschot)
  • genezen van acute sinusitis
  • Allergieën
  • Neuspoliepen
  • andere ziekten, zoals tumoren, AIDS, of cystic fibrosis

Geef een reactie