Sinusitis-diagnose: Hoe wordt het gemaakt?

De eerste stap in de diagnose van Sinusitis (sinus-infectie) is een in-diepte gesprek met een arts. Hij vraagt, wat zijn de symptomen precies en hoe lang gaat dit stoppen.

Na een grondig lichamelijk onderzoek, de dokter drukt op de wangen en het voorhoofd, of tikken licht – dit is een pijn, dit spreekt voor een Sinusitis.

Voor de Sinusitis-Diagnsose de arts maakt een uitstrijkje

In het geval van een Spiegel (endoscopie) van de neus, Pus is, in de meeste gevallen, midden in de neusholte op te sporen. Daarnaast kan de arts onderzoekt de belangrijkste neusholte aan veranderingen in het neustussenschot en mogelijk andere oorzaken voor de belemmering van de ventilatie in de belangrijkste neusholte, zoals poliepen, uit te sluiten. Met behulp van een Uitstrijk van de slijmvliezen, de arts kan ook bepalen de verwekker.

Ärztin drückt auf Wange

De arts kan een Sinusitis-diagnose door het indrukken van de patiënt zorgvuldig, wangen en het voorhoofd, of het tikken op licht. Als een resultaat, het veroorzaakt pijn suggereert Sinusitis

Imaging technieken maken het mogelijk om een zwelling van de slijmvliezen detecteren

Op een röntgenfoto van de paranasal sinussen, de doctor detecteert zwelling van de slijmvliezen en kan zien of er is vloeistof in de sinussen opgebouwd. Als alternatief kan worden gedaan, vooral bij Zwangere vrouwen en kinderen – een echo-onderzoek van de paranasal sinussen. Vooral in het geval van een chronische Sinusitis, een CT-scan is meer accurate diagnose, bovendien, aangepast aan de anatomische structuren, de remvloeistof en de mucosale gezwellen.

Geef een reactie