Sint-janskruid – een medicinale plant van de oudheid

De St. John ‘ s wort is gebruikt voor duizenden jaren als een helende agent. Het is beroemd om zijn anti-depressieve effect. Het helpt ook tegen vele andere kwalen.

Burnout-Naturheilmittel Johanniskraut

St. John ‘ s wort stabiliseert de zenuwen. Maar pas op, er zijn interacties met andere geneesmiddelen

St. John ‘ s wort: toepassing en curatieve werking

Definitie Van St. John ‘ s Wort

Naam: Hypericum perforatum familie: St. John ‘ s wort planten geslacht: bessen, kruiden

Sint-janskruid heeft verschillende velden van toepassing. Naast een wond-helende en anti-inflammatoire werking wordt toegeschreven aan de St. John ‘ s wort een goed effect op de problemen met de spijsvertering.

In het geval van antidepressiva op plantaardige extracten van de bestanddelen van Sint-janskruid bij depressie, Stress en slaapstoornissen. Specifiek op het gebied van kruiden en de bloem-afgeleide extracten hebben een kalmerende, slaap-verbetering en het anti-depressieve effect, wat waarschijnlijk te wijten is aan de belangrijkste ingrediënten, Hypericin en Hyperforine.

Daarnaast is geput uit de St. John ‘ s wort bloemen rode olie. Voor dit doel, de bloemen in de Olie te worden geplaatst. In een tijdrovend proces, geeft u uw actieve ingrediënten en kleurstoffen. Dit concentraat wordt vervolgens bijvoorbeeld voor de genezing van de wond.

Sint-janskruid kan invloed hebben op de werking van andere geneesmiddelen. De inname moet worden besproken met een arts of apotheker. Het kruid kan ook de huid die gevoelig is voor licht. Patiënten moeten tijdens het nemen van St. John ‘ s wort zo weinig mogelijk van direct zonlicht.

In de St. John ‘ s wort werkzame stoffen

Etherische Olie, looistoffen, flavonoïden (vooral quercetine glycosiden hyperoside, Rutoside, Isoquercitrin, verschillende flavonoïden aglycones en Biflavone), naphtho-dianthrone (Hypericin, Pseudohypericin), fenol carbonzuren, procyanidins, sterolen, xanthonen

Verspreiding

Het gebied van de distributie van St. John ‘ s wort strekt zich uit over de Zuid-, West-, Oost – en Centraal-Europa. Bij voorkeur, het groeit op droge gronden, bermen, in struiken en in open bossen.

Plantkunde

Johanniskraut aus der Apotheke

Getest pharmaceuticals op St. John ‘ s wort basis is in de apotheek

De St. John ‘ s wort groeit ongeveer een Meter hoog. De bladeren zijn tegengestelde, elliptisch-ovaal en doorzichtige puntjes. Aan de rand van de bladeren hebben een zwarte klieren. De bloemen zijn in cymes. Ze zijn geel en groot. Het Sint-janskruid bloeit in juni en juli. WRIJF de bloemen, maar een bloed-rode sap. De St. John ‘ s wort is een spoelvormige wortel en een rechtopstaande stengel. De laatste is in het bovenste gedeelte manier vertakking en een tweesnijdend zwaard.

Andere namen voor de St. John ‘ s wort

St. John ‘ s Wort, Krenten, Bloed, God Bloed, het Bloed van het Kruid

Interessante feiten over de St. John ‘ s wort

Al in de oudheid, St. John ‘ s wort is gebruikt voor de genezing van de wond. Door het einde van de middeleeuwen geëxperimenteerd genezer, met toepassing van emotionele ontreddering.

Hoewel het kruid zijn naam aan de herdenking dagen van Johannes de Doper, de 24. Juni, verschuldigd is, omdat het bloeit de meeste van deze datum rond, het is altijd aan de beurt ook een onderdeel van bijgelovige rituelen in de zomer de zon. Dus het moet beschermen tegen heksen, demonen en kwade magie.

St. John ‘ s wort is uitgeroepen tot medicinale plant van het jaar 2015 (studie cirkel ontwikkeling van de geschiedenis van de geneeskrachtige planten klant).

Geef een reactie