Shisha – jongeren onderschatten risico

Jugendliche rauchen Shisha
Veel jonge mensen proberen Shisha en denk dat dit is een niet-Roken iets minder dan een derde van alle jongeren in Duitsland ooit heeft gerookt Shisha. Velen van hen zien het waterverbruik niet te fluiten als een echte Roken, met Ongeveer één derde van de incidentele Waterpijp rokers naar niet-rokers.

De gegevens komen uit een enquête door het Robert Koch-Instituut heeft onderzoek gedaan naar de gezondheid van 4543 jongeren uit Duitsland in de leeftijd tussen twaalf en 17 jaar oud.

Ongeveer 29 procent van hen meldden ooit water-pijp Roken. In het jaar voorafgaand aan het onderzoek, waren er 20,6 procent, in de maand voorafgaand aan die van tien procent. Echt een gewone consument bent, maar slechts vijf procent van de jongeren.

Nieuwsgierig: jonge mensen niet lijken te worden van de water-pipe verbruik schatten als een echte Roken. Ongeveer een derde van de incidentele en een-achtste van de regelmatige gebruikers beweerd dat het niet-Roken.

Waterpijp net zo schadelijk zijn als sigaretten?

De Federal office for risk assessment (BfR) heeft al uitte zich in 2011 tot de gezondheidsrisico ‘ s in verband met Waterpijp. Zij kwam tot de conclusie dat water-rokers, Rokers twee tot drie tabak koppen per dag, volgens de huidige kennis van soortgelijke gevaren voor de gezondheid stand pijpen, bloot als een sigaret roker die rookt 20-30 sigaretten per dag. De BfR opgemerkt, dat de overgrote meerderheid van de consumenten van de Shisha verbruikt meer onregelmatige en dus minder schadelijk dan gewone sigaretten te Roken.

Schadelijke hetzelfde als normale sigaretten zijn in waterpijp consumptie, de stoffen, nicotine, teer en koolmonoxide. Zelfs als het gerucht standvastig geldt: Ondanks de filtering van het water en lagere temperatuur van de rook van de waterpijp is net zo schadelijk is als het roken van sigaretten. Een waterpijp gerookt in ongeveer tien sigaretten, want het bevat veel meer tabak.

Brandend maagzuur door Shisha

De gevolgen zijn duidelijk: Het risico op longkanker verhoogt. Maar ook kanker van de mond -, blaas of darmen gebeurt veel vaker. Hart-en vaatziekten zich veel vaker. En: Waterpijp rokers zijn ook meer minder gevaarlijk, maar stressvolle problemen, zoals brandend maagzuur en mondgeur.

Hamburg-harburg, 28

Geef een reactie