Seromukotympanon: chronische ophoping van vocht in het oor

Wenn bei Kindern der Schnupfen im Ohr hängenbleibt - Tipps von der Kinderärztin
Expert Dr. Hess: in het Bijzonder bij kinderen met recidiverende infecties kan het zijn dat sommige van de vloeistof blijft permanent in het middenoor.Bij acute effusie achter het trommelvlies: een veel voorkomend Probleem bij kinderen in de kinderschoenen met recidiverende infecties van de bovenste luchtwegen. Permanent kan een niet-purulent, chronische collectie van vloeistof, ook Seromukotympanon. Hoe het ooit komt tot de uitstroomopening in het midden oor? Wat de therapie opties en wat zijn, als er geen verbetering? Welke complicaties kunnen zich voordoen?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

We hebben allemaal van tijd tot tijd snotterende neus, het hoofd pijn, en op de oren is een ongemakkelijke druk die niet meer weg zal gaan. Kinderen lijden veel vaker, waaronder infecties van de bovenste luchtwegen, met alles wat daarbij hoort.

Wat te doen loopneus met de oren

Een loopneus, de oren beïnvloed kan worden, is omdat het niet alleen om het slijmvlies in de neus zwelt, en een verhoogde Afscheiding scheidt, maar ook de verbinding tussen neus en oor, de Tuba eustachii , voor de ventilatie van het middenoor, verantwoordelijk, en bekleed met slijmvlies. Dus, afscheidingen niet of slechts in verminderde mate kan stromen in de richting van de neus, het gaat om een onaangename gevoel van druk in het oor en soms zelfs tot een ontsteking van het middenoor, omdat de ziektekiemen uit de neus te Wandelen.

Erguss im Innenohr schränkt Hörvermögen bei Kindern ein

Een Seromukotympanon leidt tot de beperking van de hoorzitting. Conservatieve behandeling niet helpt, moet worden bediend, omdat anders de taal ontwikkeling van het kind vertraagd

In kinderen, de Tuba eustachii is smaller en korter dan bij volwassenen. Dus een lichte zwelling van de slijmvliezen kan leiden tot een sluiting van de ventilatie buis. Omdat de Tuba eustachii kortere kinderen, kiemen zijn ook een lange weg omhoog in het midden oor – wat zijn de frequente oorinfecties verklaart tot een bepaalde leeftijd. Na de resolutie van de infectie en het verminderen van de Zwelling van de slijmvliezen in de neus-en keelholte, de afscheiding van het middenoor, begint te stromen weer normaal en de infectie-gerelateerde effusie verdwijnt.

In het bijzonder bij kinderen met recidiverende infecties kan komen, maar dat de vloeistof blijft permanent in het middenoor. Eventuele uitbreidingen van de keelamandelen (de zogenaamde adenoïd vegetaties, of poliepen) maken het moeilijk voor de afvoer in aanvulling op, en niet ondanks de infectie-vrije intervallen, de effusie is wind. Dan is het gehoor beperkt permanent. Met een uitstroomopening in het midden oor, hoort men door middel van katoen, wol of als water in het oor

In het bijzonder, in het geval van kleine kinderen een taal in ontwikkeling vertraging dreigt dit, echter, is niet hetzelfde zijn na een korte periode van tijd. De Seromukotympanon al een paar weken tijd, met een conservatieve (niet-operatieve) maatregelen te genezen voordat vanwege de mogelijk permanente verstoring van taal en waarneming, is een operatie aanbevolen.

Wat zijn de klachten verlicht een Seromukotympanon?

Een Seromukotympanon wordt gedetecteerd, moet in overeenstemming zijn met de hulp van decongestivum neusdruppels (zorg ervoor dat de leeftijd van de informatie, anders ernstige bijwerkingen dreigt te worden!), Inhalaties met een zoutoplossing, een veel vocht en afhankelijk van de leeftijd, ook het gebruik van een nasale ballon (zodat het kind kan proberen om de praktijk duidelijk de gelijkschakeling van de druk, opent de buis van Eustachius in het geval van een negatieve interne druk), te laten maken van de Afscheiding uit het middenoor en het opnieuw uitlekken. De decongestivum neusdruppels mag niet worden toegepast meer dan drie Keer per dag, en zonder toezicht van een arts over een periode van ongeveer een week, anders is er een risico van Overdosering en schade aan het neusslijmvlies.

Tympanostomy buis steek – wanneer is een operatie van het oor, echt?

Dit is allemaal voor niets en de hoorzitting is over een langere periode van tijd aanzienlijk beperkt, moet u denken aan een tympanostomy buis invoegen. Dus, de vloeistof in het middenoor, de ventilatie van het middenoor is hersteld, en het gehoor weer normaal. In het Algemeen, de buizen zijn gebruikt, die vallen na een paar maanden alleen. Voor de OP de kinderen in een korte (max 30-offset minuten) anesthesie. moet Het trommelvlies is ingesneden, Afscheiding uit het middenoor is gezogen en het buisje in de kleine opening van het trommelvlies. Poliepen worden ze verwijderd in het zelfde OP. En maak je geen zorgen, postoperatieve bloedingen, zoals in het geval van amandel afstanden, zijn er eigenlijk nauwelijks en ook het trommelvlies, de buis is geen blijvende schade.

Ook de angst van de Algemene anesthesie is ongegrond, hoewel het zeer begrijpelijk is. De verdovende middelen die worden gebruikt, zijn zeer goed te verdragen, en de grootte en het gewicht van het kind. Kortom, de risico ‘ s van narcose bij een OPERATIE echt nodig is – veel minder, dan het risico permanent gehoorverlies van uw kind, en neemt hij de daaruit voortvloeiende problemen.

Maar natuurlijk, voordat alle conservatieve maatregelen zijn uitgeput en de hoorzitting wordt weergegeven te worden beperkt. Uw kinderen – en ook de KNO-arts zal u adviseren.

Geef een reactie