Schouder uit de kom: de behandeling wordt gedaan door het strekken, fysiotherapie en eventueel een OPERATIE

In het geval van een schouder uit de kom (schouder luxatie) is meestal een onmiddellijke behandeling noodzakelijk is. De schouder is een blessure, moet worden voorgelegd aan de gezamenlijke lichaam weer in de juiste Positie.

In de meeste gevallen gebeurt dit onder plaatselijke verdoving of onder narcose om te voorkomen dat verdere schade door de externe kracht toepassing, en gespannen spieren. Na deze, de schouder pop (medisch herpositionering) hebben sling van het schoudergewricht in een aangepaste Schouder of in een Gilchrist bandage voor een bepaalde periode, meestal voor een week, voor een periode van maximaal drie weken worden verdoofd, zodat het gewricht kan genezen capsule. Het gebruik van een brace is een korset-achtige Pleister voor stabilisatie – kan worden bewaard het gewricht in een bepaalde Stand staan, en de capsule-ligament toestellen van het gewricht worden afgelost.

Fysiotherapie na een ontwrichting van de schouder

Frau macht Schulterübungen gegen eine ausgekugelte Schulter

Versterkende Oefeningen voor de schouderspieren kan de stabiliteit van het schoudergewricht

Afhankelijk van hoe goed de genezing vordert, bevelen vroege fysiotherapeutische Oefeningen voor de opbouw van de joint-stabiliserende spieren, en om te voorkomen dat de herhaling van een ontwrichting van de schouder. De aanbevolen duur voor fysiotherapie is in het geval van de schouder uit de kom van zes weken. In deze tijd is het belangrijk om te voorkomen dat sterke roterende bewegingen van de schouder naar buiten (exorotatie) en Abductie van de arm.

De operatie na de schouder uit de kom

Vaak een uitrekking van het gewrichtskapsel op zijn plaats blijft na de behandeling van de schouder luxatie, wat kan leiden tot een schouder uit de kom. In deze gevallen is een operatie vaak noodzakelijk, bijvoorbeeld, de capsule-ligament toestellen van het gewricht wordt vastgezet, ter verbetering van het gezamenlijke beheer en te stabiliseren. De meeste van deze interventies in het kader van een gezamenlijke endoscopie (artroscopie) zijn mogelijk en niet nodig een open operatie.

Terugkerende Schouder Luxatie

In het geval van een herhaaldelijk voorkomende (de zogenaamde periodieke) een ontwrichting van de schouder, de Getroffen weten vaak heel goed wat u moet doen, als de schouder is ontwricht, en kan terug worden gezet in plaats van haar schouder staan. U bent op zoek naar voor de behandeling van geen arts. Het is echter op de lange termijn, is het belangrijk om te elimineren van de oorzaak van deze terugkerende schouder dislocaties, om te voorkomen dat de lange-termijn gevolgen, zoals voortijdige gewrichtsslijtage (artrose). Het is ook hier nuttig, Oefeningen voor het versterken van de schouderspieren kunnen worden over een periode van ten minste drie maanden. Daarnaast worden opgeleid, vooral bij sporters, regelmatige beweging, om het verbeteren van de spier-coördinatie. Het is toch altijd een schouder luxatie, het kan ook een chirurgische aanscherping van de capsule-ligament apparaat, of een correctie van de articulaire structuren zinvol is.

Kalkafzetting in de schouder – Ben ik beïnvloed?

Dr. med. Achim Hedtmann sinds 1993, een geneesheer van de orthopedische Afdeling van de kliniek Fleetinsel van Hamburg

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie