Schimmelziekten: Hoe gaat de arts de diagnose?

In het geval van schimmelziekten in de Vorm van de diagnose hangt af van waar de schimmel wordt vermoed. Terwijl een huid schimmel gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd, bijvoorbeeld in het geval van gist schimmels in de darm veel moeilijker. Omdat schimmels in het lichaam zegt niets over of je wel of niet daadwerkelijk zijn voor de huidige klachten verantwoordelijk is.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een arts te vinden gist in de ontlasting, het is echter een puur willekeurige vinden, en de spijsvertering klachten het gevolg zijn van andere ziekteverwekkers. Sommige bacteriën kunnen soortgelijke symptomen veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om de exacte soort van schimmel, aangezien verschillende middelen worden gebruikt. In het geval van schimmelziekten, een zorgvuldige diagnose is dus erg belangrijk.

Unter dem Mikroskop lassen sich Pilzerkranungen erkennen

Het microscopisch onderzoek van, bijvoorbeeld, de huid en de ontlasting kan de diagnose van schimmelziekten

In het geval van schimmelziekten de diagnose begint met de medische geschiedenis. De arts geïnterviewd door de patiënt in detail te zijn medische geschiedenis. Wanneer de klachten voor het eerst? Veranderd je karakter? Wordt vermoed dat een schimmel kolonisatie in de darm, de voedingsgewoonten een rol spelen. In de volgende stap, een lichamelijk onderzoek, zoals het getroffen gebied van de huid. In het geval van de schimmel, de diagnose is de ziekte in het laboratorium bevestigd door het onderzoek van een monster.

Door middel van deze methoden, de schimmel ziekten,-diagnose back-up:

  • Onderzoek van een monster onder de microscoop (histologische diagnose)
  • De deskundigen onderzoeken de uitstrijkjes van de getroffen gebieden (bijv., huid, haren, nagels, slijmvliezen) micro-biologisch. Zij niet alleen bepalen welke schimmels aanwezig zijn, maar ook of ze bestand zijn tegen bepaalde Anti-schimmel middel resistent
  • Door bloedonderzoek Artsen testen voor verschillende Schimmel-antigenen. In het geval van systemische schimmelinfecties is het doel van deze diagnostische methode om direct schimmels in het bloed

In het geval van schimmels in de darm, een betrouwbare diagnose op deze manier is het echter nauwelijks mogelijk. Bestaande gist schimmels kunnen worden gevonden in de ontlasting. Er zijn echter veel mensen zonder dat enig ongemak. Indien de symptomen en bevindingen bij een paddestoel praten aanval, is gestart met een behandeling. De klachten, hoe beter de diagnose is.

Vaak, de arts blijft in het geval van schimmelziekten van de darm, of een infectie van het bloed van de diagnose om de oorzaak te vinden voor het verzwakte immuunsysteem.

Geef een reactie