Scheurbuik – meer dan een zeevaardersziekte

Vitaminmangel
Een gebrek aan Vitamine C activeert scheurbuik. Welke voedingsmiddelen u te houden in de voorkant van de vitamine-deficiëntie ziekte, die je kunt zien in de foto ‘ s galeriedie bekendste ziekte die wordt veroorzaakt door een Vitamine C-tekort is scheurbuik. Met de juiste voeding, de vitamine-deficiëntie ziekte kan worden vermeden.

Scheurbuik was een zeilers zeer gevreesde ziekte. In het tijdperk van de ontdekkingen, het ontbreken van ziekte is vaak de belangrijkste oorzaak van overlijden onder de zeilers. Meer dan 100 ernstig scheurbuik epidemieën tussen 1556 en 1857 bekend zijn. De reden voor het veelvuldig Voorkomen van scheurbuik in de onevenwichtige voeding in het geval van zeevarenden, dat voornamelijk bestond uit gezouten vlees en koekjes. De naam voor de ziekte is afkomstig van het latijnse woord scorbutus – wat vertaald betekent mond rot.

Zuurkool in vaten voor zeereizen

Christopher Columbus en, later, James Cook uitgevoerd op hun maanden-lange reizen, veel zuurkool in vaten, ter bescherming van de bemanning in de voorkant van de typische zeevaardersziekte scheurbuik.

De citrus fruit kwam in de 18e eeuw. Eeuw al een grote eer. Nadat ze had ontdekt dat het kan voorkomen dat de zeevaardersziekte scheurbuik, waren citroenen en het sap van de citroen zijn constante metgezellen van de zeelieden. Vandaag de dag weten we dat het hoge Vitamine C-gehalte is verantwoordelijk voor dit effect.

De praktijk van de Vita-photo gallery vertelt u welke gerechten u van de ziekte scheurbuik kan voorkomen worden.

Geef een reactie