Rosacea symptomen doen zich vooral voor in het gezicht op

In het geval van een rosacea (Couperose) symptomen, vooral in het gebied van de neus, de kin, de wangen en het voorhoofd. De ziekte treft in sommige gevallen, maar ook het gezicht van gebieden, zoals de borst, nek en hoofdhuid.

Rosacea wordt uitgevoerd in verschillende stadia of graden van ernst. In een voorbereidende fase van de Patiënten klagen over een Flush is wel een probleem: de aanvallen van tijdelijke roodheid van de huid (erytheem) optreden, blijven in de latere fase definitief. De huid zal sneller reageren en worden gevoeliger voor allerlei prikkels en invloeden van buitenaf zoals kou en warmte, zonlicht, Stress, of kruidig voedsel.

Rosacea symptomen in de eerste fase van de

In de eerste fase of de ernst van rosacea geneesmiddel Rosacea erythematosa telangiectasia genoemd, treedt op als een Symptoom van een permanente roodheid van de huid. Dit wordt veroorzaakt door progressieve vasculaire veranderingen. In deze Fase is de rosacea uitgesproken telangiectasia optreden als een extra Symptoom, meer of minder: Dit zijn de bloedvaten vergroot, zichtbaar voor het blote oog is het bloed, ook coupe rose. Bovendien klachten van rosacea Patiënten hebben symptomen zoals een Branderig, Stekend gevoel, jeuk, droogheid en schilfering van de aangetaste huid regio.

Symptomen van Rosacea in de tweede fase

In de tweede fase (Rosacea papulopustulosa) van rosacea symptomen zoals nodulaire verdikkingen, de zogenaamde papels, en pus optreden in de blaasjes (puistjes) kan blijven voor enkele weken. In sommige gevallen, ook een vloeistof ophoping (lymfoedeem). De ziekte verspreidt zich in deze Fase en kan invloed hebben op het hele gezicht. Het is een acne-achtige ziekte. In zeldzame gevallen, rosacea uitstraalt naar de borst, hals, decolleté en hoofdhuid.

Symptomen van Rosacea in de derde fase

Gerötete Haut und Pusteln durch Rosazea

Rosacea veroorzaakt rode huid en puistjes

In de derde fase van couperose (Rosacea hypertrophica) toename van het bindweefsel en de talgklieren (de zogenaamde prostaathyperplasie). Dit is in de Vorm van de knol-achtige groeisels (Phymen). Dit geldt vooral voor mannen. Voor hen is dit vaak leidt tot een vergrote neus (rhinophyma), in de volksmond bekend als bolle neus. Soortgelijke gezwellen optreden op de kin of kaak (Otophyma), op het voorhoofd (Metophyma), oren (Otophyma) en de oogleden (Blepharophyma).

Een speciale vorm van rosacea, de zogenaamde Eye-rosacea, waarbij de ogen worden aangetast. Ongeveer 30 tot 50 procent van de Getroffen individuen ontwikkelen van deze Vorm van rosacea, met symptomen zoals een droge, jeukerige, rode, tranende of brandende ogen optreden. Bovendien zijn ze vaak klagen van een buitenlandse instantie gevoel in het oog.

Meer symptomen van de Oogheelkundige rosacea

  • gestoorde visie
  • verhoogde gevoeligheid voor licht
  • Vasthouden van vocht (Oedeem) op het Deksel
  • ontstoken oogleden (Blefaritis)
  • Bindvliesontsteking (Conjunctivitis)

Geef een reactie